Donderdag 9 mei 2024

Excelsior’31 wint op Urk en koestert zijn tweede plek

Geplaatst op 30 september 2017 door   ·   Geen reacties

URK/RIJSSEN – In de hoofdklasse won Excelsior’31 uit Rijssen vanmiddag op Urk in de hoofdklasse met 1-2 van de gelijknamige voetbalclub. De roodhemden maakten het zichzelf onnodig moeilijk door na rust niet snel de 0-3 te maken. Volgende week komt de verrassende koploper (en promovendus) Berkum naar De Koerbelt.

Het was geen beste wedstrijd, van beide kanten niet, maar de Rijssenaren wel veruit de beter voetballende ploeg. Urk beperkte zich met het flegma van een kotter tot het ontregelen van het spel van Excelsior’31 plus stug en hard verdedigen. Het was moeilijk, ook al door het biestere weer, om daar als Excelsior doorheen te voetballen

Het moest dan uit standaardsituaties gebeuren. Na een kleun half uur kreeg de ploeg uit Rijssen een vrije schop en Boy Boeloerditi prikte de bal buiten bereik van de twijfelende keeper in de verre en vooral lege hoek. Ook de tweede goal ontstond uit een standaardsituatie: een strafschop. Hielke Penterman stuurde de doelman van Urk met zijn ogen de ene en de bal met zijn voet de andere kant op.

Gebakken vis

Daarmee was het gedaan, Urk was het spoor bijster, de gebakken vis wenkte, al werd nog een tikje spannend toen het enkele minuten voor het eindsignaal na opgevoerde druk met even harde als lange ballen uit een hoekschop zowaar 1-2 werd. Even werd het nog hectisch, maar de ploeg van traiber Peter Wesselink hield stand.