Dinsdag 30 april 2024

Geen winaar in derby Stevo – TVC’28

Geplaatst op 18 september 2016 door   ·   1 Reactie

img_3268

GEESTEREN – De derby tussen Stevo en TVC’28 is geëindigd in een gelijkspel. De bezoekers kwamen voor rust op voorsprong en verzuimden het duel te beslissen. Tien minuten voor tijd maakte Stevo gelijk en pakte zo alsnog een punt.

De derby tussen Stevo en TVC’28 is een van de mooiste duels van het seizoen. De strijd tussen de clubs uit de gemeente Tubbergen kent een lange historie en staat altijd garant voor veel inzet en strijd. Opvallend was dan ook dat De Peuverweide wel druk bezocht maar lang niet zo vol was als bij duels in het verleden. Misschien had het er mee te maken dat de supporters van Stevo al aan zagen komen dat de rood-gelen een lastige middag zouden krijgen. TVC was veel sterker dan de thuisploeg en mocht het zichzelf kwalijk nemen dat het halverwege pas een keer had gescoord, een doelpunt van Huizenga. Met drie grote kansen en een bal op de paal hadden de bezoekers de wedstrijd bij rust al ruim beslist kunnen hebben.

Na rust kwam Stevo beter voor de dag en ging het eindelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch wist de thuisploeg het veldoverwicht lange tijd niet in cijfers uit te drukken. Pas tien minuten voor tijd kwam de 1-1 er alsnog. Niels Wigger krulde een vrije trap in de bovenhoek en zorgde er zo voor dat het grootste deel van de ruim 1.300 toeschouwers eindelijk kon juichen.

De 1-1 bleek de opmaat voor het leukste deel van de derby. Beide ploegen gingen de laatste tien minuten vol voor de winst, waardoor het spel op en neer golfde. In blessuretijd scoorde TVC, maar dat gebeurde zo ver in buitenspelpositie dat zelfs de fanatiekste supporters van de bezoekers er wel mee konden leven dat de treffer geannuleerd werd. Daardoor kreeg de derby geen winnaar. De 1-1 was een resultaat dat Stevo het meest tevreden stemde.

Stevo – TVC’28 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 15. Huizenga 0-1, 79. N. Wigger 1-1
Opstelling Stevo: Kreuwel, Damhuis (Steggink), Reinerink, Harmelink, Gelhever, Letteboer, Voshaar, Paus (Broekhuis), R.Wigger, Van Bentheim, N.Wigger.
Opstelling TVC’28: Hesselink, Plegt, Oude Avenhuis, Koopman, Schlepper, Droste, Oudehinken, Oosterik, Huizinga, Schepers (Dijkamp), Roelofs.