Woensdag 8 mei 2024

Tubantia wint derby, ook winst voor De Zweef

Geplaatst op 18 september 2016 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/GEESTEREN/NIJVERDAL – In de eerste klasse wist Tubantia te winnen bij Rigtersbleek. Stevo en TVC deelden de punten terwijl De Zweef won van Quick 1888.

Rigtersbleek – Tubantia               1 – 2
De eerste helft ging gelijk op, zonder dat er veel kansen waren voor beide ploegen. Kort na rust kwam Tubantia op voorsprong. Vanaf dat moment werd de wedstrijd meer open. Nadat Tubantia een kwartier voor tijd op 0-2 kwam leek het duel gespeeld. Rigtersbleek slaagde er door een doelpunt van Jasper Agelink nog in terug te komen tot 1-2, waarna een hectische slotfase volgde. Daarin werd niet meer gescoord, zodat de punten mee naar Hengelo gingen.

Stevo – TVC ’28 1 – 1
In een echte derby leek TVC’28 lange tidj op weg naar de overwinning. Tien minuten voor tijd kwam Stevo alsnog langszij, met een puntendeling tot gevolg. Een uitgebreid verslag staat hier

De Zweef – Quick 1888  2 – 1
Een vroege rode kaart wegens natrappen voor een speler van Quick 1888 speelde De Zweef in de kaart. Wat volgde was een open wedstrijd waarin beide ploegen een ruim aantal kansen kregen. Uiteindelijk was er een strafschop voor nodig om de score te openen. Na een sliding in het strafschopgebied waarbij de man wel maar de bal niet werd geraakt kregen de bezoekers een penalty, die werd benut. Sven Dikkers maakte tien minuten voor tijd gelijk. In de slotfase zorgde Marco ten Dam er voor dat de overwinning alsnog naar De Zweef ging, door de 2-1 te scoren.