Donderdag 9 mei 2024

Geen winnaar bij De Zweef-TVC’28, Bas Postma ouderwets trefzeker

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   Geen reacties

Bas PostmaHENGELO – De confrontatie tussen De Zweef en TVC’28 heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kwamen een keer op voorsprong, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan 2-2. Luctor et Emergo verweerde zich kranig tegen Grol, maar ging in de laatste tien minuten ten onder en Bas Postma (foto) was weer eens op schot voor zijn ploeg Rigtersbleek. Bij Bemmel werd het, mede door een hattrick van de topschutter, uiteindelijk 5-1.

De Zweef – TVC’28 2-2
‘Het kan lang 0-0 blijven, maar als er snel gescoord wordt, brandt de hel los.’ Dit waren de woorden van De Zweef-trainer Herman Hegeman voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen TVC’28. Het zou uiteindelijk de tweede optie worden. In de eerste helft opende clubtopscorer Sven Dikkers de score voor de thuisploeg, toen hij een steekpass van Stijn Klein Robbenhaar op waarde schatte en bekwaam afrondde. Vlak daarna lag het spel even stil, nadat TVC-doelman Ruud Hofhuis tegen de paal botste en met de ambulance afgevoerd moest worden. Het waren de bezoekers uit Tubbergen die vervolgens het beste van het spel hadden en ook kansen creëerden, maar Stefan Huiskes, Thijs Koopman en Stef Roelofs hadden hun vizier niet op scherp. Na rust bleef TVC de betere ploeg en scoorde het in korte tijd dan ook twee keer. Eerst bracht Roelofs zijn ploeggenoot Kevin Stopel in stelling voor de 1-1 en even later zette hij zijn ploeg zelf op voorsprong. Bij de laatste goal raakte De Zweef-doelman Paul Damman geblesseerd en ook hij moest worden vervangen. Het was uiteindelijk Robin Souverijn die de Nijverdallers naast TVC schoot en daarmee een punt redde voor zijn ploeg.
Scoreverloop: Dikkers 1-0, Stopel 1-1, Roelofs 2-1, Souverijn 2-2

Luctor et Emergo – Grol 1-3
Al na acht minuten spelen leek het weer eens een hopeloze opgave te worden voor Luctor et Emergo in de thuiswedstrijd tegen Grol. Toen was het namelijk Kai Ordelmans die de bezoekers op voorsprong schoot. Grol kreeg vervolgens kansen om de score uit te breiden, maar na een half uur was het de thuisploeg die langszij kwam. Luctor-aanvaller Fikin Balain profiteerde van het feit dat de Grol-doelman een schot van Abdullah Kaplan niet klemvast had, Balian schoot zijn ploeg uit de rebound naast Grol. De ploeg van trainer Eric van Zutphen ging vervolgens op zoek naar de voorsprong en was daar via wederom Balian en Niek Kamphuis enkele keren dichtbij. Toch was het uiteindelijk Grol dat de drie punten meenam naar de Achterhoek. Tien minuten voor tijd kopte Jelle Kornegoor de rebound achter Luctor-keeper Danny Barends en niet veel later benutte Lennard Walterbos een strafschop. De blauwgelen uit Almelo waren dichtbij de eerste drie punten van het seizoen, maar het geluk was niet aan hun zijde. Daardoor blijft Luctor met slechts één punt hekkensluiter in de Eerste Klasse E.
Scoreverloop: Ordelmans 0-1, Balian 1-1, Kornegoor 1-2, Walterbos (pen) 1-3

Bemmel – Rigtersbleek 1-5
Het Rigtersbleek van John Gielink had zondagmiddag verrassend weinig moeite met nummer zes Bemmel. Bij rust stond het al 0-4 voor de Enschedeërs, dat Dylan Drosten, Darryl Vosskuhler en Bas Postma (twee keer) zag scoren. Postma benutte na rust nog een strafschop, waardoor hij zijn hattrick compleet maakte. Bas Gruson zorgde voor de 1-5 en redde daarmee nog de eer voor de thuisploeg. Koploper Alverna leed dit weekend haar eerste puntverlies, doordat het thuis met 2-3 verloor van Rood-Wit. De Bleek loopt als nummer twee dus drie punten in, al blijft het gat nog acht punten.
Scoreverloop: Drosten 0-1, Vosskuhler 0-2, Postma 0-3, Postma 0-4, Postma (pen) 0-5, Gruson 1-5