Donderdag 9 mei 2024

Gelijke spelen voor Excelsior’31, DETO en SVZW

Geplaatst op 24 september 2022 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – De hoogst spelende Twentse club in het zaterdagvoetbal, derde-divisionist Excelsior’31 uit Rijssen, speelde vanmiddag in Harderwijk met 2-2 gelijk tegen VVOG. Dat gebeurde in een wedstrijd met een grillig scoreverloop en een fabuleus slotspektakel.

Eén etage lager lieten DETO uit Vriezenveen in de hoofdklasse en SVZW in de eerste klasse ook een gelijkspel noteren, eveneens op vreemde bodem. Dat gebeurde bij Flevo Boys (2-2) respectievelijk Go Ahead  Kampen (3-3).

VVOG-Excelsior’31 2-2

Het was in Harderwijk geen  hogeschoolvoetbal maar de Rijssenaren waren wel vaardiger aan de bal en in de combinatie, zonder dat het hoogstaand werd. VVOG  compenseerde dat met meer passie en strijd. Na de vrij chaotische eerste helft volgde een zeker van Rijssense kant betere  tweede, met meer druk op de bal. Maar hoogstaand werd het niet. Wel scoorde Job Hagendoorn van VVOG de 1-0, maar  Lucas van Beek bracht onder het motto Als alle groenen falen, valt er wat te halen de 1-1 op de borden. Het werd nog doller  toen Givan van Werkhoven 1-2 maakte.  Dat het toch nog 2-2 werd door een goal van Jeremy de Graaf kan Excelsior’31 vooral zichzelf verwijten.

Flevo Boys-DETO-2-2 (0-0)

In het eerste bedrijf was Flevo Boys de bovenliggende partij met grote kansen voor onder meer Johan Tiems en Timon Rorije, maar de thuisploeg wist de mogelijkheden niet te promoveren tot doelpunten. DETO liet zich ook gelden, maar dat leverde  evenmin goals op. Na de rust  kwamen de Vriezenveners beter in hun spel. Dat vertaalde zich na tien minuten in  een treffer van Bas Postma. Flevo Boys antwoordde  via Robin Zuidema met een strafschop-in-twee etappes. DETO kwam weer op voorsprong toen Coplan Soumaoro een bekeken schot afvuurde, maar drie minuten voor tijd kopte Thom Bos voor Flevo Boys toch nog de gelijkmaker binnen.

Go Ahead Kampen-SVZW 3-3 (0-0)

De wedstrijd op sportpark Middenwetering was er  in meerdere opzichten één van twee helften. Voor de rust geen doelpunten en na de thee liefst zes en dan ook nog keurig verdeeld. SVZW  kwam als herdoopt uit de kleedkamer en leek al snel op drie punten af te stevenen. Lars van Putten maakt 0-1 en vervolgens tekende Jasper Groothuis voor 0-2. Een kwartier voor tijd scoorde Wilbert Wessels de aansluitingsgoal, maar even later stond het  1-2. Er leek niets aan de hand, want Robin de Jong benutte voor SVZW een penalty, maar daarna kreeg Go Ahead het op de heupen. Wilbert Wessels vertaalde dat met zijn tweede doelpunt tot 2-3 en Dennis van der Wal zelfs 3-3.