Woensdag 8 mei 2024

HSC ’21 en Excelsior ’31 naar achtste finales districtsbeker

Geplaatst op 28 februari 2012 door   ·   Geen reacties

WIJCHEN/RIJSSEN – Topklassers HSC ’21 en Excelsior ’31 hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de districtsbeker. HSC won in Wijchen simpel van AWC (4-0) en Excelsior ’31 versloeg in Rijssen AGOVV (3-0).

HSC had geen enkel probleem met eersteklasser AWC. De topklasser stond al na een kwartier op een 2-0 voorsprong. In de negende minuut opende middenvelder Cenk Uguz de score, waarna Bart de Jong (foto) in de twaalfde minuut de 2-0 liet aantekenen. Nog voor rust werd het 3-0 door opnieuw De Jong. In de tweede helft nam de ploeg van trainer Paul Krabbe gas terug. Er werd nog wel gescoord, in de vijftigste minuut bepaalde Erwin Nieuwboer de eindstand op 4-0. In de volgende ronde treft HSC in Groesbeek De Treffers.
AWC – HSC ’21 0-4
Scoreverloop: 9. Cenk Uguz 0-1, 12. De Jong 0-2, 30. De Jong 0-3, 50. Nieuwboer 0-4

Excelsior’31
Zaterdagtopklasser Excelsior nam het in Rijssen met succes op tegen de amateurs van AGOVV. De openingstreffer kwam in de 25ste minuut van de voet van Andreas David. Hij schoot een vrije trap strak binnen. Zeven minuten later verdubbelde Gert-Jan Wilbers de score voor de thuisploeg. Nadat een schot van Robert Wilens de paal trof, schoot hij de rebound simpel binnen. Diezelfde Wilens scoorde vijf minuten na de rust de 3-0, waarmee de eindstand was bepaald. De volgende ronde speelt Excelsior opnieuw thuis, ditmaal tegen SDV Barneveld.
Excelsior ’31 – AGOVV (amateurs) 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 25. David 1-0, 32. Wilbers 2-0, 50. Wilens 3-0

In de vijfde ronde gaat zaterdagtopklasser SVZW op bezoek bij DVS ’33 Ermelo, dat vv Heino na strafschoppen versloeg. De tegenstander van DETO komt uit Harderwijk. VVOG versloeg Ruurlo met liefst 6-2 en treedt daardoor in Vriezenveen aan tegen de zaterdaghoofdklasser.