HSC ’21 – FVC 5-1 (2-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 30 januari 2011 door   ·   Geen reacties

30 januari 2011

Analyticus: Wim Visser
De eerste helft was HSC’21 de betere ploeg. De thuisploeg had veelal het balbezit, maar het creëerde weinig kansen. Al in de achtste minuut kwam HSC op voorsprong en daarna gebeurde er weinig. FVC had de organisatie goed staan en HSC had moeite om er door te komen. FVC kreeg wel twee goede mogelijkheden, maar die werden beide gemist. De gasten uit Friesland speelde met de linies kort op elkaar en zette direct druk op de spelers van de thuisploeg. HSC had het daar moeilijk mee. Ik vond FVC ook niet zo slecht. Ik heb mindere tegenstanders gezien dit seizoen.

In de tweede helft zag je dat FVC, mede door de achterstand, iets meer naar voren ging spelen. Dit resulteerde al vroeg in de 2-1. Daarna was HSC heer en meester. De thuisploeg benutte de geboden ruimte optimaal en liep uit naar een 5-1 voorsprong. De vierde goal van HSC was prachtig. Kamphuis stiftte de bal vanaf een meter of twintig prachtig over de keeper van de gasten. HSC creëerde in de tweede helft ook veel meer kansen en won dikverdiend.

Jordi van Ek (foto) en Caglar Uguz wil ik belonen met een ster. Van Ek was zowel in balbezit als bij balverlies goed. Ik vond hem de absolute uitblinker. Hij is voor mij ook the man of the match. Uguz speelde een sterke wedstrijd in het centrum van de verdediging en krijgt daarom ook een ster. Voor de amusementswaarde geef ik een zes. Ik heb niet zo’n hele leuk wedstrijd gezien. Dat kwam vooral omdat FVC niet met voetballende intenties richting Haaksbergen was getrokken.

Amusementswaarde: 6

Sterren:

v. EK ster
Uguz ster

Man/Vrouw of the match: Jordi van Ek
Scoreverloop: 8. Holtkamp 1-0, 44. Ottink 2-0, 59. Hoen 2-1 (pen.), 62. Weustink 3-1, 77. Kamphuis 4-1, 89. Penterman 5-1.
Scheidsrechter: Van Ek