Woensdag 8 mei 2024

HSC’21 – EDO 3-2 (2-0) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   Geen reacties

basut hsc‘HSC’21–EDO viel te omschrijven als een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust waren de Haaksbergenaren bovenliggend, maar EDO maakte in de tweede helft de dienst uit.

Zonder heel goed te spelen had HSC aanvankelijk geen kind aan de Haarlemmers. De 2-0 voorsprong bij rust was ook terecht gezien de krachtsverschillen. Hoe EDO na rust acteerde was echter voor iedereen verrassend. De ploeg oefende veel druk uit. HSC bleef ondanks die druk via het middenveld voetballen. De thuisploeg was niet in staat om van speelstijl te veranderen. Als het iets vaker het middenveld zou overslaan en een lange bal over de Haarlemse defensie zou hanteren, dan had het zelf druk kunnen geven.  Nu bleven de verdedigers het middenveld zoeken en die kwamen er voetballend niet uit, waardoor EDO gevaarlijk kon worden.

Als je de eerste en de tweede helft naast elkaar legt, was een gelijkspel denk ik terecht. In het laatste half uur kon het beide kanten op. Zowel HSC als EDO kreeg geen echte kansen meer, op de treffer van Man of the Match Arjan Goorman na. Hij was zondagmiddag belangrijk voor zijn team, door de winnende te maken.’

HSC’21 – EDO 3-2 (2-0)
20. Bouwmeister 1-0, 45. Ottink 2-0, 60. Dibi 2-1, 65. Tjeertjes, 82. Goorman 3-2.

Scheidsrechter: Thijs