Donderdag 9 mei 2024

HSC’21 wint opnieuw en Stevo nu echt aan rand ravijn

Geplaatst op 27 maart 2022 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Op het eigen sportpark Groot Scholtenhagen won HSC’21 vandaag met 4-0 van Unitas. Van de doelpunten viel de eerste van Witbreuk voor rust, zijn tweede na de thee vervolgens scoorde in de eindfase van de wedstrijd Diego van der Weide nummer drie en nummer vier binnen.

In de eerste klasse van het zondagvoetbal was het voor de Twentse clubs een beroerde dag, want TVC’28 en Stevo gingen onderuit, wat vooral voor de ploeg uit Geesteren beroerd is, want die heeft elk punt hard nodig om niet in acuut degradatiegevaar te komen.

HSC’21-Unitas 4-0
Zowel de drie wedstrijdpunten als de vier doekpunten waren reden voor zonnige gezichten bij HSC’21.De ploeg overtuigde voor eigen publiek, maar dat het tegen Unitas zó makkelijk zou gaan als de eindstand suggerereert, nou nee. Bij rust stond het nog ‘slechts’ 1-0 door een schone treffer van Wessel Witbreuk en kon het nog alle kanten op voor de ploeg van trainer Daniël Nijhof, ook de verkeeerde. De tweede goal van dezelfde Witbreuk na rust zette de toon die de muziek maakte op Groot Scholtenhagen. Uiteindelijk werd de 2-0 voorsprongg zelfs nog verdubbeld door twee goals van Diego van der Weide. Verder werd bekend dat Siebe Schets, nu nog speler van Excelsior’31 in Rijssen(ook derde divisie, maar dan op zaterdag) volgeneizoen de selectie van HSC’21 komt versterken.

Rohda Raalte-TVC’28 1-0 (1-0)
De ploeg uit Tubbergen ging als de brandweer van start en liet er geen twijfel over bestaan in Salland drie punten te willen pakken. Beide teams behoren tor de top van de eerste klasse in het oostelijke voetbal Rohda zette meteen druk, creëerde ook kansen, maar de Tubbergse verdediging hield stand en werd gaandeweg brutaler, maar het was de thuisclub die de score een minuut of tien voor rust openbrak. Nog voor e thee scoorde Thijs Koopman de gelijkmaker binnen, maar die goal werd afgekeurd, al tast men bij TVC’28 nu nóg in het donker over het waarom. In de tweede helft probeerden de blauw-witten alles om de gelijkmaker alsnog te forceren, maar beter werd het er niet op en dat gold ook de stand.

Stevo-SC Bemmel 1-2 (0-1)
Dat de situatie voor Stevo er beroerd uitziet, is niet nieuw, want het is bepaald niet het seizoen van de Geesterense brigade van trainer Otto Krabbe. Zo ook toen SC Bemmel op bezoek kwam, want de wedstrijd ging met 1-2 verloren. Het was gewoon slecht wat de bewoners van de Peuverweide lieten zien. Als er geen wending komt, lijkt degradatie van de voormalige kampioensclub onontkoombaar. Na een kwartiertje al stond Bemmel in Geesteren op 0-1 en kort na rust werd het 0-2 voor de gasten. Stevo stelde daar weinig tegenover, maar redde vlak voor tijd wel de eer door een treffer van Niels Wigger. Er is nog veel mogelijk, ook klassenbehoud, maar makkelijker wordt het er met week niet op.

HV Tubantia-Columbia 1-2