Maandag 20 mei 2024

HSC’21 staat wéér met lege handen en alweer onnodig

Geplaatst op 14 november 2021 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Opnieuw moest HSC’21 vandaag genoegen nemen met de kleinst mogelijke nederlaag, onnodig bovendien, maar de groenwitten wisten niet te scoren en de tegenstander Groene Ster deed dat wel. Zo stond het na negentig minuten voetbal op Groot Scholtenhagen 0-1. Het is om moe van te worden, of in elk geval moedeloos.

HSC’21 speelde niet groots, maar de gasten van de Heerlerheide in de Limburgse deden dat evenmin. In de eerste helft was het vooral het beroeren van e bal als een heen en weer, zonder oogstrelend voetbal. Het resulteerde hooguit tot wat kleine kansen in beide zestienmetergebieden. In de tweede helft kwam HSC’21 er wel vaker uit, was het spel ook secuurder, maar faalde de afwerking.

Op zijn beurt lieten de ploeg uit het diepe zoden merken dat ze vanuit de omschakeling op een snelle uitval en mogelijk de winnende treffer gokten. Dat pakte vanuit Limburgs perspectief goed uit toen Bryan Simons halverwege de tweede helft de gasten op voorsprong zette. Dat was voor de Haaksbergse ploeg reden voor meer offensieve drang. Daar rustte evenwel geen zegen meer op.

Het probleem aan Haaksbergse zijde was in de tweede helft vooral het omzetten van kansen in treffers en dat wreekt zich te meer als de echte kansen dun gezaaid zijn…