Donderdag 9 mei 2024

Kostbare nederlaag voor Excelsior’31

Geplaatst op 31 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

excelsior31RIJSSEN – Excelsior’31 heeft de week waarin het stuntte door in de KNVB-beker de profs van Excelsior Rotterdam te verslaan slecht afgesloten. Op eigen veld gingen de Rijssenaren in een wedstrijd met een bizar scoreverloop met 4-5 onderuit.

Vooraf was al de vraag hoe de spelers van Excelsior’31 zouden reageren op het bekersucces. Zou de ploeg fris zijn en in staat zijn meteen de knop om te zetten en zich weer te focussen op de reguliere competitie? Dat bleek absoluut niet het geval, want al na vijf minuten kwam Staphorst via Rob Mijnheer op voorsprong.

Na de achterstand zette Excelsior aan, maakte Davina gelijk, maar al snel daalde het tempo weer en leken de Rijssenaren te denken dat het ook wel op halve kracht zou lukken. Nog voor rust kwam Staphorst opnieuw op voorsprong Ferdi ter Avest zorgde voor de 1-2. Kort na rust scoore hij ook de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld.

Excelsior wist nog een keer de rug te rechten. Joran Pot en Cem Köse vonden het net en brachten de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Even leek het er op dat thuisploeg nu door zou drukken, maar Rosink schoot de 3-4 binnen. Hakim Ezafzai zorgde voor de 4-4, maar vervolgens was het toch weer Staphorst dat scoorde. Timmerman bracht een kwartier voor tijd de stand op 4-5.

In de laatste fase van het duel zakte Staphorst nog meer dan daar voor helemaal in en beperkten de bezoekers zich tot het verdedigen van de voorsprong. Dat deden ze dusdanig goed, dat Excelsior’31 er niet meer in slaagde langszij te komen. De nederlaag tegen Staphorst overschaduwt daarmee het bekersucces. Want hoe mooi het incidentele succes ook is, de Rijssenaren zullen nooit de bekerfinale bereiken. Dat het vervolgens ten koste gaat van de competitie en de mogelijkheid bovenin mee te strijden zorgt in Rijssen voor een bittere nasmaak.

Excelsior’31 – Staphorst 4-5 (1-2)

Scoreverloop: 5. Mijnheer 0-1, 16. Davina 1-1, 35. Ter Avest 1-2, 53. Ter Avest 1-3, 58. Pot 2-3, 63. Köse 3-3, 65. Rosink 3-4, 67. Ezafzafi 4-4, 75. Timmerman 4-5