Donderdag 9 mei 2024

Verlies Excelsior’31, punt DETO en winst SVZW/Quick’20

Geplaatst op 28 januari 2023 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – In de derde divisie verloor Excelsior’31 uit Rijssen,  de hoogst spelende zaterdagvoetbalclub in Twente, vanmiddag op bezoek bij Ter Leede, met-2-0. De gastheren troffen vlak voor rust en halverwege de tweede helft.

Een etage lager nam DETO  een punt mee na een wedstrijd te hebben gespeeld in en tegen Barneveld. In de eerste klasse van het Twentse amateurvoetbal won SVZW uit Wierden met 0-2 van Achilles’12. Verder won Quick’20 – met moeite – zijn wedstrijd in en van Noordseschut.

Ter Leede-Excelsior’31 2-0

Dankzij een aantal heerlijke voorbereidende acties van Marc de Kruijs won Ter Leede vanmiddag in Sassenheim van een Excelsior’31, dat te weinig inbracht had om echt iets af te dwingen. Beide topacties  van Ter Leede bepaalden de einstand op het sportpark De Roodemolen. De gastheren waren preciezer in spel en gogme dan Excelsior’31, dat de punten zo nodig heeft, want de ploeg zakt met de week dieper weg in  het zuigende moeras van de wanhoop.

SDV Barneveld-DETO 2-2

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Zakka scoort binnen kwartier 1-0 voor de gastheren en toen DETO ook nog met een man minder verder moest deed dat het ergste vermoeden. Dat bleek een misvatting, want de Vriezenveners maakten op een strategisch moment, kort voor de thee  toch zomaar de 1-1. Ook na de rust scoorden beide ploegen, uit legio kansen nog een keer, dus eindigde dit treffen van tien tegen elf uiteindelijk in  twee tegen twee.

Noordseschut Quick’20 1-2

De ploeg uit Oldenzaal leek deze wedstrijd in het hoge noorden voor rust te gemakkelijk op te vatten. Dat leidde tot een 1-0 achterstand halverwege op het sportpark De Meulewieke, maar na de voorgeschreven pauze sloegen de Oldenzalers alsnog toe en ze sloegen twee keer toe, wat uiteindelijk genoeg was voor  drie wedstrijdpunten. Quick’20 staat in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal nu tweede met één punt minder dan koploper WHC en vijf punten voor SVZW.

Achilles-’12-SVZW 0-2

Vanmiddag waren de bezoekers uit Wierden te sterk voor hoofdmacht van de traditieclub Achilles’12. De gasten waren  een een maatje te groot voor ‘de club van staal’. In de openingsfase scoorde al SVZW snel de 0-1. Wie anders dan goalgetter Frank Smit maakte de eerste, na tien minuten. Halverwege het tweede bedrijf stond hij  ook aan de basis van de 0-2  van Jesper Middelkamp.

Hulzense Boys- WHC 1-3

In de eerste de beste aanval van de titelpretendent uit Wezep was het al raak, want door een onregelementaire actie in de zestien kreeg WHC een penalty en daar bleek geen kruid tegen gewassen. Vlak voor het fluitketelsignaal voor een bakkie thee kwamen de gasten op 0-2.  Het werd ook nog  0-3, maar met een eretreffer zorgde good old Menno Kamphuis voor de spreekwoordelijk  geredde eer op Smidserve.