Maandag 20 mei 2024

PH Almelo en Tubantia houden uitzicht op eerste klasse

Geplaatst op 29 mei 2014 door   ·   1 Reactie

tubantiaHEINO/WEHL – Tweedeklassers PH Almelo en HVV Tubantia hebben nog steeds uitzicht op de eerste klasse. PH verloor op bezoek bij Heino met 2-1, terwijl het duel tussen Concordia Wehl en Tubantia in 2-2 eindigde. Doordat beide teams zondag de return in eigen huis spelen, is alles nog open.

De wedstrijd tussen Heino en PH Almelo werd pas in de slotfase van het duel beslist. Lange tijd ging het gelijk op, totdat PH in de 65ste minuut een strafschop kreeg. Ruud Gasthuis verzilverde de buitenkans. De Almeloërs leken vervolgens op weg om een eerste tik uit te delen aan de thuisploeg, maar Heino toonde veerkracht. Douwe Booij benutte met nog vijf minuten te spelen een strafschop, waarna Arjan Blom de overwinning voor de thuisploeg binnen sleepte.

Heino – PH Almelo 2-1 (0-0)
Scoreverloop:
Gasthuis (str.) 0-1, Booij (str.) 1-1, Blom 2-1

Tubantia heeft ondanks gelijkspel een prima uitgangspositie voor de return van zondag. Op bezoek bij Concordia Wehl, dat afgelopen seizoen uitkwam in de tweede klasse, kwam de ploeg van trainer Marcel Degenaar zelfs brutaal op voorsprong door een doelpunt van Guido Jebbink. Concordia maakte nog voor de theepauze gelijk via Joost Rasing.

Ook in de tweede helft zou er geen beslissing vallen. De thuisploeg kwam wel op voorsprong via Tom Berendsen, maar de Hengeloërs lieten direct zien over veerkracht te beschikken. Jebbink bewees zijn ploeg een behoorlijke dienst door met zijn tweede doelpunt van de middag Tubantia op gelijke hoogte te schieten.

Concordia Wehl – HVV Tubantia 2-2 (1-1)
Jebbink 0-1, Rasing 1-1, Berendsen 2-1, Jebbink 2-2

De returns worden zondag gespeeld.

Archieffoto: Tubantia juicht voor een doelpunt. De ploeg speelt na het gelijke spel bij Concordia Wehl (2-2) zondag de return in Hengelo.