Prima resultaten voor Excelsior’31 en DETO buitengaats

Geplaatst op 28 augustus 2021 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – In de hoogste regionen van het amateurvoetbal won Excelsior’31 vanmiddag ook de tweede wedstrijd van de competitie, want in en tegen Barendrecht werd het 1-3. Een mooie opsteker voor de club uit Rijssen in de derde divisie van het zaterdagvoetbal.

Eén niveau lager begon DETO uit Vriezenveen fris en fruitig aan de nieuwe competitie in de hoofdklasse. Op bezoek in Nijkerk versloegen de Vjennelui de gastheren met 0-2.

Barendrecht- Excelsior’31 1-3 (0-0)
Het was wachten tot de tweede helft voor er werd gescoord, maar de thuisploeg had in de eerste helft het beste van het spel en was met name gevaarlijker vanuit de omschakeling. Na de thee kwam er meer tekening in de wedstrijd, van beide kanten, maar zeker ook van de Rijssenaren. De gasten kwamen op voorsprong toen Givan Werkhoven aan het eind van een fraaie uitval stond. Toen de Rijssenaren ook nog een penalty kregen na een keepersovertreding verdubbelde Hakim Ezafzafi de voorsprong. Toch werd het weer spannend vanwege de aansluitingsgoal van Niels Vorthoren. Er was toen nog een kwartier te gaan, waarin Excelsior’31 optimaal van de ruimtes profiteerde, wat invaller Simon Seppenwoolde in staat stelde de beslissende 1-3 op de borden te brengen.

NSC-DETO 0-2 ((O-2)
Op het sportpark De Burcht in Nijkerk zetten de bezoekers uit Vriezenveen de zaken al voor rust naar hun hand, want comebackkid Coplan Soumaoro en versterking Tim Pothast schoten in hun eerste officiële duel voor DETO direct raak: 0-2. Die dubbelschol kwamen de gastheren in het tweede bedrijf niet meer te boven. DETO won trouwens ook verdiend omdat het los van de goals het beste van het spel had, met stimulansen van de ervaren Ferdi ter Avest. De beide goals vielen op een psychologisch belangrijk moment, want kort voor de thee. Wat ook meehielp was dat de thuisploeg vrij lange tijd met tien man speelde door een zware overtreding die met een rode prent werd bestraft.