Quick ’20 degradeert uit topklasse

Geplaatst op 1 april 2012 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag is het pas officieel: Quick ’20 degradeert uit de topklasse. De Oldenzalers verloren op eigen veld met 2-1 van UNA/Brintvast, waardoor de degradatie een feit is. Alleen bij winst had de ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn nog een theoretische kans gehad om degradatie te ontlopen.

Na het doelpunt van UNA-aanvaller Niek van Boekel, kort voor rust, was de opdracht voor Quick ’20 in de tweede helft duidelijk: doelpunten maken. Dat deed de ploeg dan ook. Koen Olde Monnikhof maakte een kwartier voor het einde de gelijkmaker. Veel maakte het echter niet meer uit, kort voor tijd besliste Bas Kneepkens de wedstrijd met zijn treffer: 2-1.

Door het verlies degradeert Quick ’20 na twee seizoenen topklasse naar de hoofdklasse. Daarmee komt er een eind aan een opmerkelijk lange periode dat de Oldenzalers op het hoogste amateurniveau acteerden. In 1989/1990 speelde de ploeg voor het laatst niet op het hoogste amateurniveau.

Quick ’20 – UNA/Brintvast 1-2 (0-1)
Doelpuntenmakers:
39. Van Boekel 0-1, 77. Olde Monnikhof 1-1, 89. Kneepkens 1-2.

Foto: Nog even was er hoop in de Oldenzaalse voetbalharten. De fans juichen als Koen Olde Monninkhof een kwartier voor tijd de gelijkmaker scoort. Olde Monninkhof (links) haalt de bal uit het net en rent samen met ploeggenoot Andrade naar de middencirkel.