Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Quick ’20 – HSC ’21 1-0 (1-0) – Analyse door Bas Damink

Geplaatst op 4 maart 2012 door   ·   2 Reacties

‘Het was een tam begin in Oldenzaal. HSC kwam duidelijk met bedoelingen naar Quick, maar dat kwam er niet echt uit. Gek genoeg kwam Quick zelfs op voorsprong. Dat deed niets af aan het niveau van de wedstrijd, dat pover was. Dit was absoluut geen topklasseniveau. HSC speelde heel plichtmatig en zonder enige beleving. Quick sloot na het doelpunt de linies, waardoor er tot het opstootje voor rust weinig gebeurde. Volgens mij was het een domme overtreding van Van Ek, waarvoor hij rood had kunnen krijgen. Dat opstootje had overigens tot een positief effect kunnen leiden, maar dat gebeurde helaas niet…

In de tweede helft drong Quick wat meer aan dan HSC, dat wel enkele kleine kansjes had. Quick had ook zomaar op een 2-0 voorsprong kunnen komen, met name Oude Booyink had een goede kans om de score te verdubbelen. Dat gebeurde echter niet. Op het moment dat Jordi Holtkamp mee naar voren ging had ik gedacht dat er wel wat ging gebeuren, maar dat was niet het geval. HSC kon er maar niet doorkomen. Er was een opvallende rol voor Beckmann, die ik heel goed vond invallen aan de kant van Quick. Daar krijgt hij dan ook een ster voor van mij. Bij HSC was Wensing heer en meester in de verdediging, behalve bij het doelpunt van Quick ’20 dan. Als man van de wedstrijd kon ik vandaag niet één iemand pikken. Ik denk dat deze overwinning van Quick tot stand kwam door het collectief. De ploeg ging door het vuur voor elkaar en leverde strijd, iets wat HSC absoluut niet deed.

De amusementswaarde van deze wedstrijd heb ik bepaald op een zes. Voetbaltechnisch was dit geen hoogstaande wedstrijd. Het was meer een hoofdklassewedstrijd en dat neem ik HSC wel een beetje kwalijk. Zij kunnen veel beter dan wat ze vandaag hebben laten zien.’

Quick ’20 – HSC ’21 1-0 (1-0)
Scoreverloop:
13. Naafs 1-0
Quick ’20: Ensink (44. Beckmann); Tanate, Oude Booyink, Kocoz, Veensma; Weusthof, Ravelli, Borghuis (72.K.Olde Monnikhof); Naafs (65. Lammers), Gouriye, Woesthuis.
HSC ’21: Brammer, Grondman (68. Altunbas), Holtkamp, Wensing, Garritsen, Uguz, Van Ek, Nieuwboer, Ottink, De Jong (77. Klein Goldewijk), M. Weustink (68. Rhebergen).
Scheidsrechter: S. Mulder
Geel: Ottink, Van Ek, Holtkamp (allen HSC ’21). Veensma, Naafs (beiden Quick ’20)
Amusementswaarde: 6
Man van de Wedstrijd: Het collectief van Quick ’20
Sterren: Beckmann (1 ster)

NB Bas Damink speelde jarenlang in de hoofdmacht van Quick’20

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Marco says:

    Beckmann is bijna niet getest, moest 1 schot pareren en plukte enkele hoge ballen. Tanate daarentegen vond ik de beste Quick-man, die had wel een ster mogen krijgen. Bij HSC’21 kwam inderdaad niemand in aanmerking voor een ster, zelfs een mager zesje zat er voor de meesten niet in.

  2. henk says:

    Dat hsc niet zo best speelde hoef je ze niet kwalijk te nemen Bas, dat is de verdienste van Quick 20. Ze stonden goed waardoor de ploeg uit Haaksbergen weinig kon overtuigen.
    Klasse jongens van Quick.
Archief