Maandag 29 april 2024

Remise bij middenmoters De Zweef en HVV Tubantia

Geplaatst op 11 december 2016 door   ·   1 Reactie

zweef-hvvNIJVERDAL/HENGELO – Het thuisspelende De Zweef kwam vanmiddag niet verder dan 1-1 tegen naaste concurrent HVV Tubantia. Op het sportpark Gagelman in Nijverdal scoorden Frank Teuiten van de bezoekers uit Hengelo (zie foto) en Sven Dikkers namens De Zweef. Door het gelijkspel zijn beide teams gezakt in de eerste klasse van het zondagvoetbal. De Zweef staat achtste en Tubantia zevende.

De eerste helft tussen De Zweef en Tubantia was een gelijkopgaande strijd met veel overtredingen en weinig kansen. De eerste kans voor HVV Tubantia betekende een goal. In de twintigste minuut kopte linksback Frank Teuiten raak uit een corner. Dit liet De Zweef niet over zijn kant gaan en de ploeg creëerde een paar grote kansen.

Gelijkwaardig

Ook in de tweede helft waren de teams grotendeels gelijkwaardig. De Zweef kwam sterker uit de kleedkamer en kreeg wederom kansen. De lat en de keeper van de rood-witten uit Hengelo waren een sta-in-de-weg. Tot de 62ste minuut. Spits Sven Dikkers verlengde een corner en bracht daarmee De Zweef op gelijke hoogte.

Het sterke begin konden de blauw-witten uit Nijverdal niet doortrekken. In het tweede bedrijf van de tweede helft hielden de teams elkaar in evenwicht. De ‘hoogtepunten’ waren een afgekeurde goal van HVV Tubantia en de rechtsbuiten van De Zweef die een grote kans miste, want hij schoof de bal in een één-op-één-situatie met de keeper net voorlangs.

Competitiestand

De eerste seizoenshelft zit er op in de tweede is er nog van alles mogelijk, want het verschil tussen de nummer vier en de nummer laatst bedraagt maar negen punten. De top drie (BVC’12, Bemmel SC en Rohda Raalte) steken er lichtelijk bovenuit, met een wedstrijd minder. Bemmel SC heeft zelfs twee wedstrijden minder gespeeld en is de eerstvolgende tegenstander van De Zweef. HVV Tubantia ontvangt na de winterstop Germania.

De Zweef-HVV Tubantia: 1-1(0-1)
Scoreverloop: 20. Frank Teuiten 0-1, 62. Sven Dikkers 1-1