Donderdag 9 mei 2024

Rigtersbleek – OJC Rosmalen 3-4 (0-3) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 29 april 2013 door   ·   Geen reacties

‘Rigtersbleek begon zeer matig aan de wedstrijd. Al vroeg liep de rechtsbuiten van OJC Rosmalen Kevin Tuin eruit en gaf een mooie voorzet op Tony de Groot, waar het afmaken een koud kunstje voor werd. Niet veel later werd een bal door het centrum van de verdediging van Rigtersbleek slecht weggewerkt. Uit een voorzet kopte Rene Geerts de 2-0 voor OJC binnen en liep de Bleek achter de feiten aan. Daarna volgde een periode waarin de Enschedeërs de wedstrijd onder controle hadden, maar vlak voor roest sloeg OJC wéér door het centrum toe. Toen was het eigenlijk al beslist.

In de tweede helft speelde Rigtersbleek wel beter dan in de eerste helft. Ze gaven meer pressie en uiteindelijk leidde dan tot de 3-1 van Milan Verschoor, die knap vanaf randje zestien binnenschoot. Hij speelde de tweede helft net als het hele team beter dan in de eerste helft. Maar toch werd er achterin weer geklungeld bij een goede individuele actie van Smulders die zelf de 4-1 binnentikte. Dan is al het gedane werk weer voor niks en lijkt het uitzichtloos. In de slotfase van de wedstrijd werd het door twee goede spitsengoals van Bas Postma, die verder onzichtbaar speelde, nog 3-4 en weet je waarom Rigtersbleek het dit seizoen zo moeilijk heeft gehad. Als het de doelpunten niet zo makkelijk weggaf had het hier kunnen winnen. Aanvallend bracht Rigtersbleek eigenlijk niet genoeg. De keeper van de tegenstander was ook erg klein en had wat vaker getest mogen worden met wat hoge ballen in het strafschopgebied of iets dergelijks.

Tim Bongers heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt, net als Burak Uguz. Zij speelden aardig. Bongers ziet er wel een beetje fors uit, maar hij speelt volwassen en heeft een goede trap in zijn benen. Sterren heb ik niet uitgedeeld en er was eigenlijk ook niet echt een man van de wedstrijd. Ook het toeschouwersaantal was bedroevend, ik denk dat er niet meer dan 150 mensen kwamen kijken.

Het was een verdiende nederlaag en de amusementswaarde krijgt een zes. OJC speelt leuk voetbal met veel lopende mensen van achteruit en het middenveld.’

Rigtersbleek – OJC Rosmalen 3-4 (0-3)
12. De Groot 0-1, 15. Geerts 0-2, 42. Bollen 0-3, 54. Verschoor 1-3, 73. Smulders 1-4, 89. Postma 2-4, 90+1. Postma 3-4
Rigtersbleek: Remie; Valley, Benamirouche (46. Van der Luyt), Bongers, Tuin (85. Kahraman); Landeweerd, Slotman, Uguz; Verschoor, Postma en Ten Cate.