Sparta Enschede gaat thuis onderuit tegen Veensche Boys en moet vrezen voor degradatie

Geplaatst op 29 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Sparta1ENSCHEDE – Eersteklasser Sparta Enschede heeft op het eigen sportpark ‘Schreurserve’ met 3-2 verloren van Veensche Boys. In de absolute slotfase scoorden de gasten de winnende treffer. Zaterdag staat in Nijkerkerveen de return op het programma, waar Sparta dus een ruime zege moet boeken om handhaving te garanderen. Sparta schakelde afgelopen weekend ESA uit voor promotie, maar lijkt het nu lastig te krijgen om ook Veensche Boys te verslaan, waardoor de Enschedeërs op de rand staan van degradatie naar de tweede klasse zaterdag. ‘Ik vond dat wij eigenlijk verdienden te winnen, maar je moet er bij zijn geweest om dat te geloven’, aldus trainer Jan Willem van Holland.

Voor rust was er niks aan de hand voor de ploeg van trainer Jan Willem van Holland. Sparta had het meeste balbezit, bepaalde het spel en kreeg enkele grote kansen. Die kansen werden echter niet verzilverd. Sterker nog, vlak voor het rustsignaal nam Veensche Boys brutaal de leiding via Willem Olde Meule. Na rust stelden de Enschedeërs in eerste instantie orde op zaken. Door een treffer van Ferdi Kocoz en een benutte strafschop van Danny Reinders leek Sparta de schade te beperken. Drie minuten na de treffer van Reinders trok Jan Struijk de score echter weer gelijk voor de gasten uit de Veluwe. Alsof dat nog niet genoeg was voor Sparta maakte Bart van Tiggelen ook nog de winnende namens Veensche Boys.

Jan Willem van Holland vond het ongelofelijk dat zijn ploeg verloor.  ‘Veensche Boys scoort uit twee standaardsituaties en maakt een wereldgoal. Verder is die ploeg eigenlijk niet tot kansen gekomen. Vooral de eerste helft hebben wij constant op hun helft gespeeld.’ Ondanks het matige resultaat van de Enschedeërs heeft Van Holland nog vertrouwen in een goed resultaat. ‘Wij hebben meer kwaliteit in de ploeg en zijn gewoon beter. Maar het gaat heel lastig worden. Zij spelen thuis en hebben een goede voorsprong. We gaan er in ieder geval alles aan doen.’

Sparta Enschede – Veensche Boys 2-3 (0-1)
43. Olde Meule 0-1, 56. Kocoz 1-1, 69.Reinders 2-1 (strafschop), 72. Struijk 2-2, 90+3 Van Tiggelen 2-3.