Donderdag 9 mei 2024

Sparta Enschede handhaaft zich in de eerste klasse zaterdag

Geplaatst op 31 mei 2014 door   ·   Geen reacties

daan akkermanNIJKERKERVEEN – Sparta Enschede komt ook volgend seizoen uit in de eerste klasse zaterdag. Heel eenvoudig ging dit echter niet, want strafschoppen moesten de beslissing brengen.  Afgelopen donderdag verloor Sparta thuis met 3-2 van Veensche Boys. Na negentig minuten spelen stond die stand in Nijkerkerveen zaterdagmiddag ook op het scorebord. In de verlenging kwamen de teams ook niet tot een beslissing, waardoor strafschoppen volgden. Hierin bleken de Enschedeërs de sterkste (4-3). ‘Het was zenuwslopend, vooral de strafschoppen. Na de beslissende strafschop rende de helft richting het doel en de andere helft bleef staan, die hadden niet eens door dat we gewonnen hadden. Zo gespannen waren we’, lacht spits Daan Akkerman (archieffoto).

Sparta begon dramatisch aan het duel met Veensche Boys. Na elf minuten spelen keek het elftal van Jan Willem van Holland al tegen een 2-0 achterstand aan, waardoor degradatie naar de tweede klasse wel erg dichtbij leek. Toch brachten Lars Kikkert en Tom Cornelisse Sparta voor rust nog op gelijke hoogte. Na rust scoorde Danny Reinders met een strafschop en incasseerde Veensche Boys nog een rode kaart. Toch kwam Sparta nog goed weg, want in de allerlaatste minuut van de verlenging kon Veensche Boys een twee-tegen-één situatie uitspelen, maar dat liet de ploeg, gelukkig voor Sparta, na.

Daan Akkerman vond het meer dan terecht dat Sparta als winnaar uit het tweeluik stapte. ‘Zowel thuis als uit waren we de veel betere ploeg, maar misten we de kansen. Veensche Boys is gewoon erg effectief. Afgelopen donderdag maken ze drie treffers uit vier kansen en vanmiddag maakten ze er twee binnen tien minuten, maar daarna hebben ze alles weggeschoten.’ Akkerman die dit seizoen topscorer werd voor de Enschedeërs, geloofde het hele duel in een goed resultaat. ‘Toen we na tien minuten met 2-0 achterstonden denk je wel even van “dit kan toch niet waar zijn”, maar we kwamen nog voor rust op gelijke hoogte en hadden toen alles in eigen hand.’

De spits blikt alvast positief vooruit op volgend seizoen. ‘Het belooft een leuke competitie te worden, met mooie wedstrijden. Ik zag net dat Deto ook in onze klasse komt. Dat is een mooie tegenstander. Ook ontmoetingen tegen DOS’37 en HZVV zijn altijd leuke duels. Maar we gaan nu eerst genieten van dit resultaat, want we hebben er lang voor gespeeld.’