Stevo wint derby in het slotkwartier, TVC’28 degradeert

Geplaatst op 11 juni 2017 door   ·   Geen reacties

HARBRINKHOEK – Stevo heeft de derby met als inzet degradatie naar de tweede klasse gewonnen. Na een 0-0 ruststand maakte de ploeg uit Geesteren na rust het verschil. Niels Wigger scoorde twee keer, Erik Sonder bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-0.

Vooraf werd gesproken over de wedstrijd van het jaar. Voor beide clubs, TVC’28 en Stevo was dat zeker het geval, een derby als beslissing van het seizoen. Duizenden mensen langs de lijn voor het treffen met als inzet degradatie. Het leek beide ploegen te verlammen, want het duurde enige tijd voordat het duel echt op gang kwam.

Lastige openingsfase
De openingsfase was voor TVC’28 dat druk naar voren zette terwijl Stevo meer moeite had om in de wedstrijd te komen. Toch was de eerste grote kans wel voor de Geesternaren. Thomas Steggink trof met zijn schot de paal, al werd de aanval voor buitenspel afgevlagd. Vervolgens was het TVC, dat via Okke Schepers een enorme kans kreeg. Ook het vervolg was voor de ploeg uit Tubbergen, maar gescoord werd er niet.

Na rust rollen omgedraaid
Na rust was het tegen de verhouding van de eerste helft in Stevo dat de overhand kreeg. TVC’28 oogde vermoeid en had moeite om het tempo vol te houden. Ruben Bekhuis trof met zijn schot de paal, Erik Sonder leek te scoren maar trof de doelman op zijn weg. Vervolgens trof ook Niels Wigger de paal en was duidelijk dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat Stevo definitief het verschil zou gaan maken. Een kwartier voor tijd was het zover. Wigger probeerde het opnieuw en dit keer met succes. TVC protesteerde en claimde dat er hands aan het doelpunt vooraf gegaan was, maar de scheidsrechter toonde geen genade en keurde de treffer goed.

Handhaving Stevo, TVC’28 daalt af
Na de 1-0 moest TVC komen en kreeg Stevo de ruimte om het af te maken. Na een vrije trap van Marc Voshaar kopte Niels Wigger raak en zorgde zo voor de beslissing. Vlak voor tijd bepaalde Erik Sonder de eindstand op 3-0. Daarmee is het Stevo dat in de eerste klasse blijft. TVC’28 maakt de trieste afdaling naar een niveau lager.

Stevo – TVC’28 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 76. N. Wigger 1-0, 84. N. Wigger 2-0, 88. Sonder 3-0