Donderdag 9 mei 2024

Stevo wint eindelijk weer, TVC’28 pakt een punt

Geplaatst op 30 april 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Stevo heeft in de eerste klasse van het zondagvoetbal uitstekende zaken gedaan. De ploeg uit Geesteren wist zelf te winnen van Tubantia, terwijl van de concurrentie alleen TVC’28 een punt pakte. Rigtersbleek verloor. De Zweef speelde 1-1 gelijk.

Tubantia – Stevo 0-4 (0-2)
scoreverloop: T. Steggink 0-1, R. Wigger 0-2, T. Steggink 0-3, N. Wigger 0-4.

Stevo heeft met een 0-4 zege tegen Tubantia goede zaken gedaan in de race om direct klasse behoud af te dwingen.  Thomas Steggink wist twee keer te scoren De 0-1  uit een voorzet van Roy Wigger en de tweede koppend na een pass van Roy Damhuis wat de 0-3 betekende. De 0-2 kwam van de voet van Roy Wigger uit een corner. Niels Wigger, schoot de 0-4 binnen. Het betekent dat de ploeg uit Geesteren handhaving nog altijd in eigen hand heeft. Twee keer winnen is daartoe voldoende.

TVC’28 – Heino 1-1 (0-0)
scoreverloop: R. Gerritsen 0-1, Koelman 1-1.

De bezoekers trokken het spel naar zich toe en wisten na een rommelige openingsfase ook tot de betere mogelijkheden te komen. TVC’28 kon er voor rust weinig tegenover zetten. Ook Heino wist niet te scoren zodat het 0-0 bleef. Na rust bleef Heino zoeken naar het doelpunt en dit keer wel met succes. Een afgeslagen hoekschop werd in tweede instantie door Koelman omgezet in een doelpunt. TVC’28 kroop eindelijk uit har schulp, in de wetenschap dat het slechts 1-0 stond en er echt wel mogelijkheden waren. Dat leverde vlak voor tijd de gelijkmaker op.  Tom Koelman  lobte vanaf 25 meter de balover de boomlange doelman van Heino die te ver voor zijn doel stond. Er volgde nog een spannende slotfase, waarbij Marc Oude hinken een bal van de doellijn haalde en Kelvin Stopel uit een corner net naast kopte. Het bleef bij 1-1, een uitslag waar TVC’28, dat concurrent Stevo zag winnen, weinig mee opschiet.

Longa’30 – De Zweef 1-1 (0-0)
scoreverloop: Bader 1-0, S. Dikkers 1-1.

De Zweef liet vanaf het begin zien dat het een belangrijke wedstrijd was. De ploeg voetbalde fel en met veel inzet. Ook voor Lonag stond er nog wel wat op het spel, zodat beide ploegen er een stevig duel van maakten. Het leverde weinig echte kansen op, waardoor de stand halverwege nog 0-0 was. In de 70e minuut kwam Longa op voorsprong, Bader scoorde en leek zijn ploeg op winst te zetten..

Trainer Anton Wennemers greep meteen in en wisselde gelijktijdig drie spelers. Die actie zorgde voor een kentering in de wedstrijd en al snel kon Sven Dikkers gelijk maken. De Zweef ging op jacht naar meer, maar ook Longa kreeg kansen. Zo bleef het spel op en neer golven en tot het einde aantrekkelijk. Doelpunten werden er evenwel niet meer gescoord.

Rigtersbleek – Quick 1888 0-1 (0-1)
scoreverloop: Vrehe 0-1.

In een gelijkopgaande wedstrijd waren het de bezoekers uit Nijmegen die op voorsprong kwamen. na een mooie aanval was het Vrehe die voor de afronding wist te zorgen en zo de score kon openen en de stand op 0-1 brengen. Die stand was, ondanks diverse pogingen van Rigtersbleek halverwege ook niet veranderd. Na rust lieten de bezoekers het spel meer en meer aan de thuisploeg. Rigtersbleek had wel het balbezit, maar wist daar niet van te profiteren. Daardoor verstreek de tijd zonder dat er in de score verandering kwam en lukteh et Quick om de nipte voorsprong tot het einde vast te houden.