Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

SVZW – HHC 1-4 (1-4) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 8 april 2012 door   ·   Geen reacties

SVZW begon prima aan de wedstrijd en kwam na tien minuten ook op voorsprong. Vervolgens was het zeven minuten later 2-1 voor HHC. Bij SVZW zag je vervolgens een stuk gelatenheid. Bovendien waren er bijna geen spelpatronen te herkennen. Het was net alsof die ploeg totaal niet op elkaar ingespeeld was. Om een voorbeeld te noemen, in de 33e minuut werd geprobeerd de diepste spits Dewi Perik in te spelen via een steekpass. Op dat moment liep ook Tim Engbers daar al. Beide spelers liepen elkaar compleet in de weg, leken zelfs op elkaar te botsen en al met al oogde het niet alsof er een idee achter zat.

Na de 2-1 ging HHC vrolijk verder en wist het voor rust nog twee keer te scoren.  Opvallend daarbij was dat alle treffers vrijwel identiek waren. Er werd in de achterste linie heel matig verdedigd.

De tweede helft kan ik in dit verhaal eigenlijk wel overslaan, daarin gebeurde namelijk helemaal niets meer. SVZW probeerde het met Maris wel. Ze wilden daarmee de bal voorin zien te houden, maar slaagden er niet in om gevaarlijk te worden. HHC vond het allemaal wel prima en voerde zelfs een aantal publiekswissels uit.

Wat ik niet begreep is de rol van Smit bij SVZW in deze wedstrijd. Hij speelde voor zijn verdediging en kwam tegenover Penterman te staan. Die vond dat prima, want hij kreeg daardoor alle ruimte. Bij HHC hadden ze voorin de grote kopsterke Berger lopen, die tegen De Graaf en Gobel juist weer alle ruimte kreeg en drie keer een assist gaf. Het lijkt me dat zoiets al in de openingsfase omgezet had moeten worden. Al met al oogde SVZW als een ploeg zonder plan en zonder automatismen.

Het viel me ook op dat Kraay de spitsen telkens moest sturen wanneer HHC van achteruit opbouwde. Hij was ze telkens aan het corrigeren en naar de juiste plek aan het sturen omdat ze voortdurend verkeerd liepen.

Al met al oogde SVZW heel magertjes. Ik ben niet zo bekend met de andere teams onderin de Topklasse en kan lastig inschatten of de ploeg nog kans maakt op handhaving. In elk geval oogde het allemaal erg magertjes. Vandaag dus geen sterren.

Ik geef de wedstrijd, die best leuk was, een zeven voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Berger van HHC. Hij gaf drie assists, was sterk aan de bal. Het is prettig met zo iemand te spelen, omdat je weet dat er een bal komen gaat wanneer je er op loopt.

SVZW – HHC 1-4 (1-4)
Scoreverloop:
10. Perik 1-0, 13. Pol 1-1, 17. Penterman 1-2, 30. Offringa 1-3, 45.+3 Pol 1-4.
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd:
Berger (HHC)
Sterren:
geen
SVZW: Doornbos, Parnela, Zwiers, Sahin (46. Maris), Gobel, Smit, de Graaf, Engbers (40. Ten Hoeve), van Keulen (81. B. Kamphuis), Mulderije, Perik.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief