Woensdag 8 mei 2024

SVZW lijdt eerste nederlaag en DOS’37 wint bij DZC’68

Geplaatst op 12 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – SVZW liep in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal vanmiddag met de na zijn invalbeurt van vorige week in de basis spelende Aron Pouls, zoon van Jan Pouls, tegen zijn eerste nederlaag aan. Het werd op bezoek bij het sterke Opheusden 3-1. DOS’37 wist in Doetinchem met dezelfde cijfers van DZC’68 te winnen.

SVZW en Opheusden staan nu op een gedeeld tweede plek met beide negen punten en DOS’37 heeft er slechts twee minder, maar moet komende week naar koploper Bennekom.

DZC’68-DOS’37 1-3 (0-0)
Verrassenderwijs dicteerde het jonge en dynamische DZC’68 van de bij DETO weggestuurde trainer Jos van der Veen het spel in de eerste helft. DOS’37 liet zien over meer doorzettingsmacht te beschikken dan de talenten van het onbevangen leuk voetballende DZC’68. Het thuisteam scoorde in het tweede bedrijf zelfs de 1-0 door een benutte strafschop van Thomas Kleinlugtebeld. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam DOS’37 evenwel door doelpunten van het goalgettersduo de raak koppende Ronald ter Morsche en een weegaloze slalom van Menno Kamphuis eerst naast en toen voorbij de Doetinchemse formatie, waarna Marc Meier er ook nog 1-3 van mocht maken. De ervaring won het van de ontluiking.

Opheusden-SVZW 3-1 (0-0)
Op de nederlaag konden de tot vanmiddag nog ongeslagen Wierdenaren weinig aanmerken, want ze hadden tegen Opheusden weinig in de melk te brokkelen. Alleen dankzij formidabel keeperswerk van sluitpost Julian Bakker hield SVZW de boel nog aardig in het gerede en kon er met 0-0 een bekertje thee worden gedronken. Meteen na de thee ging het voor de bezoekers mis op sportpark ’t Heerenland, want de snelle en gewiekste Cedric Bedjeck, die al uitkwam voor de jeugd van FC Utrecht, Excelsior Rotterdam en De Treffers, scoorde binnen vijf minuten de 1-0 en de 2-0. Door een goal van Frank Smit mocht SVZW even over een punt dromen, maat Fatih Iikhan deed met de 3-1 de Zwaluwen ontwaken.