SVZW op eigen veld onderuit tegen sc Genemuiden

Geplaatst op 30 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Het Topklasseduel tussen SVZW en SC Genemuiden is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de bezoekers. Het duel ging lange tijd gelijk op, maar in de slotfase wist Genemuiden te scoren en zo de drie punten te pakken en zich daardoor te handhaven aan de kop van de ranglijst. SVZW heeft na drie wedstrijden slechts één punt.

Voor rust wisten beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden. Genemuiden was in de beginfase beter, maar profiteerde niet van slordigheden bij Wierdense verdedigers als Marnix Smit, Marco Parnela, doelman Michiel Achterhoek en middenvelder Tanju Sahin.  Er waren over en weer slechts enkele kleine kansjes. SVZW (Tim Engbers en Jordi Kamphuis) schoot van afstand, bij Genemuiden hadden Willem Lanjouw en Jacco Riemers kunnen scoren.

Na de hervatting was SVZW wat sterker en actiever. Hoewel SVZW via uitblinker Tim Engbers een goede mogelijkheid kreeg en een minuut later ook Jordi Kamphuis, slaagde de ploeg er niet in om te scoren. De beste mogelijkheden waren voor Genemuiden, waarbij Lanjouw een goede mogelijkheid onbenut liet. Ook het schot van Lip ging net over. Engbers was er in de 69ste minuut andermaal dichtbij, maar in de slotfase was het wel raak, toen Martijn Jansen een goede aanval door het midden met een doelpunt bekroonde. Hoewel SVZW via Jordi Kamphuis nog dicht bij de gelijkmaker kwam, slaagde SVZW er niet meer in alsnog langszij te komen.

Peter Wesselink, de coach van de thuisclub, verweet zijn elftal voor de rust te voorzichtig gespeeld te hebben. ‘Ze staken te weinig energie in de wedstrijd. We zetten te weinig druk in de ruimte. We hadden het Genemuiden moeilijker moeten maken’, zei hij na afloop. ‘In de tweede helft waren we beter in het veroveren van ballen, waren we dreigender, creëerden we kansen. De bal moet er dan een keer in, maar daar heb ik geen invloed op.’ Op de vraag waarom zijn team met een ruit op het middenveld speelt, zei hij dat zijn team zich daarin het prettigst voelen. ‘Zo denk ik tot resultaat te kunnen komen. Maar ik zag vandaag wel op bepaalde punten weer wat verebetering. We gaan binnenkort wel punten pakken’, was Wesselink optimistisch over de kansen van de debuterende Wierdense Zwaluwen in de topklasse.

Scoreverloop: 84. Jansen 0-1. Gele kaart: Ten Hoeve (SVZW)
Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers, Smit, ten Hoeve, de Graaf, Engbers, van Keulen (55. Sobczak), Mulderije, Kamphuis, Sahin(46. Meijerink), Parnela (87. Kamphuis)

Foto Niels ten Hoeve in duel met een speler van SC Genemuiden.