Donderdag 9 mei 2024

SVZW pakt zomaar vier punten, met dank aan DOS’37

Geplaatst op 31 maart 2018 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Het was een uitstekende middag voor de Zwaluwen in Wierden. De nummer twee van de eerste klasse won zelf thuis ruim van DZC’68 en vernam na afloop dat koploper Flevo Boys twee punten verloor aan DOS’37 uit Vriezenveen, dat in Emmeloord in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. De marge tussen de lagevelders en polderjongens bedraagt nu nog één gewonnen wedstrijd. Op de derde plek staat WHC met zes punten minder dan Flevo Boys en die clubs spelen volgende week tegen elkaar.

Het was sowieso een goede middag voor de Twentse clubs in de eerste klasse. Zo won Vroomshoopse Boys van Nunspeet en dat was behalve verrassend ook hard nodig in de strijd tegen degradatie. Door het verlies van het onderaan staande Zutphen lijken de Boys van Vroomshoop rechtstreekse degradatie te hebben afgewend. Overigens reist volgende week een SVZW-op-titeljacht af naar De Bosrand in Vroomshoop.

Het keurkorps van DETO deed het vanmiddag minder goed dan de streekgenoten, want op Het Midden was het letterlijk stille zaterdag, daar Go Ahead Kampen van de Rietkerk te sterk bleek te zijn en uienvocht verspreidde.

SVZW–DZC’68 5-1 (2-0)
Het was een regelmatige overwinning voor SVZW dat soeverein speelde tegen een – ook dat moet gezegd – matig DZC’68, dat twee keer mocht geloven in een ander resultaat dan een nederlaag, namelijk van de aftrap tot de openingsteffer van Tim Pothast en kort na rust toen Meron Zehaye de dankzij John Lubbers tot 2-0 opgelopen voorsprong van SVZW tot 2-1 verkleinde. Na de derde goal van de Zwaluwen, gescoord door Yessin Maskoul, was het gebeurd met de Doetichemers. Maarten Jansen vergrootte de voorsprong tot 4-1, waarna invaller Ferdi ter Avest, die de geblesseerde Deniz Sahbaz was komen vervangen, de eindstand op 5-1 bepaalde. SVZW maakt zich voor de derby in en tegen Vroomshoop, een stugge ploeg die in vorm begint te komen en zelfs nog aan de nacompetitie om degradatie nog kan ontkomen. SVZW won de thuiswedstrijd trouwens niet zonder moeite en geluk.

Flevo Boys–DOS’37 1-1 (1-0)
Behalve de openingsfase was Flevo Boys gedurende het gehele duel de betere ploeg. Dat het in Emmeloord na twintig minuten 1-0 werd was dan ook niet vreemd. Madih Doufikar schoot een vrije trap onberispelijk binnen. Vervolgens leek het een kwestie van tijd voordat de thuisploeg meer afstand zou nemen, maar dat gebeurde niet. Namens de Vriezenveners raakte Bernd Bove kort voor rust de paal, waardoor het halverwege zomaar gelijk had kunnen staan. Ook na rust bepaalde Flevo Boys het spelbeeld. Dat resulteerde in opnieuw een aantal mogelijkheden, maar zonder doelpunten. In de slotminuut werd het gebrek aan scorend vermogen de koploper fataal. Stef van der Velden kapte en draaide in het strafschopgebied en wist, vervolgens Nick Wennink te bereiken. Wennink kopte raak en zorgde ervoor dat zijn ploeg een zeer onverdiend punt pakte. Dat werd bij DOS’37 niet tegengesproken, maar er was ook nieman bij DOS’37 die zich daar druk om maakte.

Vroomshoopse Boys–Nunspeet 2-0 (1-0)
Vroomshoopse Boys speelde tegen Nunspeet een prima wedstrijd. Het gelijkspel van vorige tegen DOS’37 leek de ploeg van trainer Karlo Meppelink nieuw elan te hebben gegeven en daarbij ook de bevestiging dat handhaving nog altijd mogelijk is. Want tegen Nunspeet was niet te merken dat de ploeg onderin bivakkeert en vecht voor lijfsbehoud. Na een half uur was het Leon Dogger die de Boys van Vroomshoop op voorsprong bracht, gezien het spelbeeld volkomen terecht. Na rust bleef Vroomshoop goed spelen. Lars Scholten verdubbelde, na hands van een Nunspeter verdediger, vanaf elf meter de voorsprong verdubbelde en zorgde er op die manier voor dat de zege eigenlijk geen moment in gevaar kwam. Opvallend: good-old Harold Kivits (35 jaar, speelt in het tweede elftal tegenwoordig) keerde terug in de ploeg door blessures van de middenvelders Ton Kunst en Jelle Drees. Harold (dreh- und angelpunkt) deed het weer als vanouds.

DETO-Go Ahead Kampen 2-3 (1-1)
In de eerste fase van de wedstrijd kregen de Enterse Vriezenveners Kevin Peppels en Frank Smit grote kansen, maar ze wisten er geen raad mee. Dat de thuisploeg toen geen voorsprong nam zou de het team later in het duel opbreken. Net toen Go Ahead beter in de wedstrijd kwam, sloeg DETO alsnog toe. Tom Smoes zette goed door en wist de score te openen. Halverwege was het toch weer gelijk, want kort na de 1-0 maakte Wilbert Wessels namens de bezoekers gelijk. Na rust was het de formatie uit Kampen die het initiatief nam en nog twee keer het net wist te vinden. In beide gevallen was Nico Veldman de doelpuntenmaker. Vanaf dat punt zette DETO aan, in een poging de schade te herstellen. Dat lukte pas vlak voor tijd, toen Nick Schuur de stand op 2-3 bracht. De resterende tijd was veel te kort om nog op gelijke hoogte te komen. De meest lepe ploeg won deze wedstrijd. DETO gooit nu alles op de nacomptitie om promotie.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (SVZW) en Erwin Heuver (Vroomshoopse Boys)