Donderdag 9 mei 2024

De Zweef verslaat TVC: ‘Nooit zó onterecht gewonnen’

Geplaatst op 29 november 2015 door   ·   Geen reacties

BooijinkTUBBERGEN/BEMMEL – Het Nijverdalse De Zweef is de sterkste gebleken in de streekderby met TVC’28. Ondanks het feit dat de thuisploeg in Tubbergen de meeste en grootste kansen creëerde, werd het 3-1 voor de bezoekers. HVV Tubantia kwam bij subtopper Bemmel niet verder dan 0-0.

TVC’28 – De Zweef 1-3
TVC’28 kwam in de Twentse clash, dat in verband met het slechte weer op kunstgras werd gespeeld, als beste uit de startblokken. Verdediger Maarten Booijink zag zijn inzet gekeerd worden en spits Kelvin Stopel kopte de bal tegen de lat. Het aluminium bleek de ploeg van Douwe Jansen niet gunstig gezind, want nog driemaal stond het een thuisdoelpunt in de weg: Mark Ouden Hinken, Niels Leemhuis en Stef Roelofs raakten de lat (twee keer) of de paal. Kort voor rust kwam De Zweef echter op voorsprong. Sjoerd Poorterman scoorde middels een fraaie vrije trap.

Gelijk na de pauze bracht Stijn Klein Robbenhaar de bezoekers op 0-2 en vijf minuten later benutte De Zweef-aanvaller Sven Dikkers een strafschop: 0-3. Ongeloof voerde de boventoon bij de thuisploeg, dat nog wel op 1-3 kwam door een afstandsschot van Booijink. Ondanks enkele grote kansen kwam TVC niet dichterbij en dus bivakkeert het nog steeds in de onderste regionen van de ranglijst. ‘Zwaar onterecht,’ noemt TVC’28-doelpuntenmaker Maarten Booijink (foto) de nederlaag. ‘Spelers van De Zweef vertelden me ook dat ze nog nooit zó onterecht hadden gewonnen. Ons veldspel is meer dan goed, maar qua punten houdt het niet over,’ besluit hij.

Zwever Sven Dikkers, maker van de 0-3, is extra blij met de zege. ‘We hebben niet echt verdiend gewonnen,’ lacht hij. ‘De tweede helft beginnen we wel erg sterk, door twee keer te scoren in tien minuten. Dit is lekker. Zeker omdat we weer eens winnen op kunstgras, dat was vorig jaar wel anders.’
Poorterman 0-1, Klein Robbenhaar 0-2, Dikkers 0-3 (pen), Booijink 1-3

Bemmel – HVV Tubantia 0-0
De thuisploeg had de eerste helft de overhand in Gelderland, maar kwam niet tot scoren. In de tweede helft was de storm een grote stoorzender en was goed voetbal nauwelijks mogelijk voor beide partijen. In de slotfase stal de ploeg van Marcel Degenaar alsnog bijna de zege, maar Hugo ter Hedde raakte de lat en Melvin Degenaar kreeg geen strafschop nadat hij na een duel met de keeper ten val kwam. Tubantia blijft ondanks het puntenverlies derde en is nu negen wedstrijden ongeslagen.