Woensdag 8 mei 2024

TVC’28 doet heel goede zaken met eclatante winstpartij

Geplaatst op 7 april 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO/TUBBERGEN – Alleen voor TVC’28 zat er vandaag wat de Twentse eersteklassers betreft honing in de bloem. De ploeg won vanmiddag de derby tegen BWO en bovendien met klinkende cijfers, want 1-5 is een uitslag die stáát.

De Zweef kreeg in Lichtenvoorde de rode lantaarn steviger in handen gespeeld, want verloor met 2-0 van Longa’30. Stevo ging in Raalte de bietenbrug op bij Rohda, in Enschede liet Rigtersbleek het thuis tegen Heino afweten en HVV Tubantia moest zijn meerdere erkennen in BVC’12.

BWO-TVC’28 1-5 (0-4)
De ploeg uit Tubbergen trok vanaf minuut één ten aanval en BWO kreeg daardoor geen gelegenheid in zijn spel te komen. In het tweede kwartier scoorden de jongens van De Grote Moat vier keer. Daan Geerts, Mauro Plegt, Tom Koelman en Okke Schepers namen de productie voor hun rekening. Het was meteen de ruststand en na de pauze werd het plichtmatig, zeker na de snelle 0-5 van weer Schepers. TVC’28 hoefde niet zo nodig meer en BWO was groggy, al mocht de ploeg wel een eretreffer scoren.

Longa’30-De Zweef 2-0 (0-0)
Bij de koploper ging de lijstsluiter verdiend onderuit, al was De Zweef voetballend niet minder dan Longa. De eerste helft verliep vlakjes, met hoogte- noch dieptepunten en dus ook geen goals. We kregen de geplaagde Nijverdallers een paar kansen, via Marco ten Dam en Tom Heuver. In de tweede helft bracht Twan Wolters de gastheren aan de leiding en doordat De Zweef een paar kansen verprutste en Boet Kemperman van Longa nog wel scoorde eindigde het in 2-0 en staat De Zweef steviger laatste.

BVC’12-HVV Tubantia 4-0 (3-0)
Al in de eerste helft lieten de Hengeloërs zich oprollen en inpakken. John Sebens, Jan Palm en Arvsk Rashidi zetten de ploeg uit Beek op een mooie voorsprong. Het was na de pauze geen doen voor de club van De Bijenkorf om de schade nog te repareren, de fut was er bovendien ook uit. Rashidi kreeg zelfs de gelegenheid zijn tweede goal te maken en de vierde voor BVC’12, waarna iedereen naar de douches verlangde.

Rohda Raalte-Stevo 3-1 (2-1)
Het was vanmiddag een kansloze missie voor Stevo in Raalte. Voetballend legde de ploeg van trainer Geert Veldhuis het af. Rohda hield de spanning er na de snelle 1-0 (binnen tien minuten door Dirk-Jan Klein Vederman) een poos in door na te laten vaker te scoren en bovendien was keeper Roy Kreuwel de beste van Geesteren. Stevo moest notabene langszij komen (kopbal Bas Paus) om Rohda op de poken. Nog voor de rust werd het 2-1 door Wesley Hanser en na de thee ook nog 3-1 door het jonge talent Jeroen Jansen.

Rigtersbleek-Heino 0-1 (0-0)
Aan alles was te zien dat de belangen van de tegen degradatie gasten knokkende gasten groter waren dan die van de Enschedese subtopper. Het was geen beste pot bij de Bleek, dat wel een voetballend surplus liet zien, waar Heino veel inzet tegenover stelde. Het was aan de Heinose keeper Robin Keizer te danken dat de mannen van trainer Otto Krabbe niet op voorsprong kwamen. Een kwartier voor tijd scoorde Sten Rosendal voor Heino met het hoofd. De spannendste minuten kwamen daarna toen de Bleek hevig aandrong, maar vergeefs.