Woensdag 8 mei 2024

TVC’28 wint derby; Stevo gaat in doelpuntenbal onderuit

Geplaatst op 21 november 2021 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN/Tubbergen – In het zodagamateurvoetbal ging de wedstrijd van derdedivisionist HSC’21 van de kalender. In de eerste klasse van kwamen drie Twentse clubs wel in actie. TVC’28 won in Hengelo van HV Tubantia, dat bezig is aan het laatste seizoen met de zondag als wedstrijd.

Stevo uit Geesteren verloor in een even doelpuntrijke als weergaloze wedstrijd bij Voorwaarts in Twello.

Voorwaarts-Stevo 5-4 (4-0)
In een doelpuntrijke wedstrijd trok Stevo in Twello aan het kortste eind, maar dat gebeurde dan weer wel in een meer dan aantrekkelijke pot voetbal, met een bijzonder scoreverloop. Uiteindelijk stond er 5-4 op de borden. Het spelverloop was voor de ploeg van trainer Otto Krabbe in het begin ronduit dramatisch, want Voorwaarts kwam met 4-0 voor en de wedstrijd leek gelopen. Daarna moest Stevo zien te redden wat er nog te redden was. Dat lukte bijna, want Maarten Gelgever en Niels Wigger openden de aanval op de achterstand, waarna opnieuw Niels Wigger en daarna Joes Masselink voor perspectief zorgden, zij het net niet genoeg, want de tussentijdse vijfde treffer van Voorwaarts bleek een brug te ver voor de ploeg van de Peuverweide.

HV Tubantia-TVC’28-3-7 (2-2)

Gezien de stand op de ranglijst en de verwachtingen van het seizoen zou het statistisch gezien een eenvoudig klus worden op sportpark De Bijenkorf in Hengelo. Dat viel, althans vanuit Tubbergs perspectief, zwaar tegen, want de thuisclub. Weliswaar brak TVC’28 de score al snel open, een kans waar Wessel Hofste wel raad wist, maar nog binnen het kwartier stond het weer 1-1. In dezelfde volgorde werd het 1-2 en 2-2. En toen was het rust. TVC’28 had kennelijk besloten niet langer te dralen en vergrootte de voorsprong na rust in een straf tempo, want Mart Groothuis, Maarten Booijink en Wessel Hoste ‘regelden’ de 2-7, waarna Tubantia uit een penalty met 3-7 het leed iets verzachtte.