TVC’28 en De Zweef vergaren zeer belangrijke punten

Geplaatst op 26 maart 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Twee overwinningen voor de Twentse ploegen in de eerste klasse van het zondagsvoetbal. De Zweef versloeg Orion, terwijl TVC’28 een fraaie zege boekte op Germania. Beide ploegen hadden een driepunter hard nodig. Zowel Rigtersbleek als Tubantia speelde doelpuntloos gelijk. Voor Stevo was er een forse nederlaag.

Rohda Raalte – Rigtersbleek 0-0

Rigtersbleek was voor een puntje naar Raalte gekomen en beperkte zich tot verdedigen. Gevolg was dat het duel een eenzijdig verloop kende. De thuisploeg probeerde wel tot kansen te komen, maar slaagde er niet in zich door de Enschedese muur te worstelen. Rigtersbleek slaagde er in ongeschonden het duel uit te spelen en vertrok met het gewenste resultaat, Rohda Raalte gefrustreerd achterlatend.

De Zweef – Orion 2-0 (0-0)
Scoreverloop: Hegeman 1-0, Wennemers 2-0.

Een matig duel leverde De Zweef het maximale resultaat op.  De eerste helft van de wedstrijd was heel slecht van beide kanten. Kansen waren er nauwelijks. Bij De Zweef ontbrak het de meeste spelers aan inzet. Na rust speelde De Zweef een stuk beter. Met twee wissels wist de thuisploeg tot veel meer aanvalskracht te komen. Na 65 minuten leverde dat de 1-0 op. Vanaf de zestienmeterlijn gaf Jacco ten Hove een hoge voorzet op Niels Hegeman. De keeper bleef staan en Niels kopte de 1-0 binnen. Tien minuten voor het officiële einde van de wedstrijd maakte De Zweef het af. Anthony Wennemers veroverde knap de bal, trok op via de achterlijn en zag zijn voorzet belanden op de arm van een verdediger. Net geen penalty. Nick Snellink zette zich achter de bal en slingerde die in het doelgebied. In een scrimmage van spelers stond Anthony Wennemers, die de bal voor de voeten kregen met de rug naar de goal. Een simpel hakje was genoeg: 2-0.

Bemmel – Tubantia 0-0

De thuisploeg was de bovenliggende partij. Ook omdat HVV Tubantia het spel aan de tegenstander liet en zich volledig richtte op de omschakeling. De beste mogelijkheden waren voor Bemmel. Gescoord werd er evenwel niet. Tubantia koesterde de nul en gaf weinig weg, zodat het duel eindigde als het begon.

Heino – Stevo 4-0 (3-0)
Scoreverloop: Gerritsen 1-0, Keijzer 2-0, Schokker 3-0, Gerritsen 4-0.

Heino was overduidelijk de betere ploeg. Al na vijf minuten werd dat door Gerritsen ook uitgedrukt in de score, door vrijstaand raak te koppen. Stevo raakte de paal, waarna Keizer aan de overkant de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde. Schokker maakte nog voor rust de 3-0 en zorgde zo voor de beslissing. De tweede helft leverde nog een doelpunt op. Gerritsen bepaalde de eindstand op 4-0, maar die score had gezien het spelbeeld na rust ook hoger kunnen zijn.

TVC’28 – Germania 5-2 (0-1)
Scoreverloop: Van Merkenstein 0-1, Plegt 1-1, Schepers 2-1, Huizinga 3-1, Jellema 3-2, Plegt 4-2, Schepers 5-2.

TVC1 heeft de laatste kans op een langer verblijf in de eerste klasse met beide handen aangegrepen. In een echte degradatiewedstrijd met veel strijd, wist TVC in de tweede helft het verschil te maken. Het duel was voor rust rommelig. Wesly van Merkestein, wist te profiteren van een fout in de achterhoede van TVC en de score te openen. Na rust nam TVC meteen het initiatief en maakte vrijwel direct via Mauro Plegt gelijk.
In de 59ste minuut wist Okke Schepers uit een corner te scoren. Met een hard schot bracht Schepers  de stand op 3-1.  Thijs Jellema scoorde tegen en bracht zo de spanning terug. De 4-2 van Plegt zorgde eigenlijk al de beslissing, de 5-2 van Schepers maakte aan alle onzekerheid een eind. Drie cruciale punten voor de ploeg uit Tubbergen.