Woensdag 8 mei 2024

Twentse thuisclubs in eerste klasse pakken volle winst

Geplaatst op 3 februari 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De derby in Hengelo tussen BWO en HVV Tubantia werd vanmiddag op De Noork door de thuisclub gewonnen. Ook de Twense derby tussen Rigtersbleek en De Zweef werd ook door de thuisclub in winst omgezet. TVC’28 was, eveneens thuis, winnaar door Heino met lege handen heen te zenden.

TVC’28 was, eveneens thuis, winnaar door Heino met lege handen heen te zenden.

BWO – HVV Tubantia 3-1 (2-1)
Het was een tamelijk bloedeloze derby op De Noork in Hengelo. Na een scrimmage met tegenstoot kwam de thuisploeg na dertig minuten op voorsprong dooe een goal van Niek ter Ellen, maar nog voor de rust trokken de bezoekers de stand in evenwicht door een eigendoelpunt van Kara Ramijsen. Tubantia speelde overigens armzalig en dat brak de ploeg nog in de eerste en later ook in de tweede helft op, want BWO liep relatief eenvoudig weg dankzij treffers van Bryan Nijhof en Dennis Kemerink. De derby wilde vanwege de zwakte van Tubantia geen moment vlammen. Het leek een tussendoortje en vooral de poverheid van de ploeg van De Bijenkorf doet het erdte voor deze club vrezen.

TVC’28 – Heino 3-1 (1-1)
TVC ‘28 kreeg wat het verdiende, want troefde Heino op alle fronten af, vooral in effectiviteit. Het was na een minder periode ook vette tijd voor een driepunter. Heino nam weinig initiatief en zo kon TVC’28 zelfvertrouwen tanken na de zeperd tegen Stevo, maar bleef het oppassen voor de omschakeling bij de gasten. Al na acht minuten kwam de thuisploeg aan de leiding door een eigen doelpunt van de Sallanders. Robin Gerritsen van Heino scoorde daarna uit een tegenstoot de gelijkmaker. Een kwartier in de tweede helft nam TVC’28 weer de leiding via Niek Starink, maar de Tubbergenaren verzuimden door te drukken, zodat het spannend bleef. Pas in blessuretijd besliste Okke Schepers met de 3-1 de wedstrijd.

Rigtersbleek-De Zweef 3-2 (1-1)
Vier minuten in blessuretijd besliste Rigtersbleek de wedstrijd, terwijl iedereen zich al had verzoend met een 2-2 gelijkspel. De Zweef, dat het degradatiespook ziet naderen, was absoluut niet de mindere aan de G.J. van Heekstraat. De ploeg uit Nijverdal kwam snel op voorsprong door elfmeterspecialist Sven Dikkers, die de pengel benutte maar nog vóór de rust kwam de Bleek langszij door een snoeiharde vrije trap van Gerard Monnikhof. In het tweede bedrijf kwam de Bleek op voorsprong via een gesmeerde aanval met Jacob Saïd als afronder, waarna Daniël Tole de zaak weer gelijk trok. In het boeiende schouwspel lek het 2-2 te blijven, hoewel beide ploegen leven aanvallen. Toch was 2-2 een goede afspiegeling, maar met zijn tweede treffer bezorgde Monnikhof de Bleek een derde doelpunt én drie punten.