Vriezenveense clubs lijden verlies; De Esch nadert DETO

Geplaatst op 25 maart 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – De beide eersteklassers uit Vriezenveen gingen vanmiddag de boot in. DOS’37 moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in Nunspeet en DETO ging na een zwakke eerste en een sterke tweede helft ietwat schlemielig onderuit bij lijstaanvoerder Berkum. De clubs uit Twente spelen in de top geen rol van betekenis meer.

In de strijd tegen degradatie was De Esch vanmiddag de grote winnaar door thuis in Oldenzaal met 2-1 te winnen van FC Zutphen. Hoop doet leven in de Graven Es. Hulzense Boys werd de sjaak door in Kampen eigenlijk onnodig te verliezen van Go Ahead.

Berkum-DETO 2-1 (1-0)
DETO liet het op sportpark Vegtlust in Zwolle-Noord vooral in de eerste helft afweten tegen de superieure koploper, de koppies gingen omlaag na de snelle 1-0, maar het bij aanvang van de tweede helft inbrengen van Maarten Booijnk (voor Reno Timmerman) betaalde zich meteen uit, want DETO putte vertrouwen uit diens rappe gelijkmaker. Richting het einde was het goaltjesdief Chris van der Meulen die de winnende treffer namens de gastheren liet aantekenen.

DOS’37-Nunspeet 1-3 (0-1)
Op de overwinning van de bezoekers viel niets af te dingen. Nunspeet was in Vriezenveen de baas en leidde bij rust al door een benutte strafschop. Na rust liepen de gasten uit door beter combinatievoetbal en een grotere effectiviteit. Pas bij 0-3 mocht Marc Meier namens DOS’37 de spreekwoordelijke eer redden.

DUNO—SVZW 2-2 (0-1)
Halverwege de eerste helft kwam SVZW door een ziedend schot van Ferdi ter Avest, een pegel van ruime afstand, op voorsprong, maar na de pauze liet DUNO z’n ware kracht zien. Na de gelijkmaker door Carlos dos Santos kreeg de thuisclub een penalty nadat verdediger John Lubbers een overtreding binnen de beruchte lijnen beging en Shapoul Ali de club op 2-1 bracht. Vervolgens moest DUNO na een heenzending met tien man verder, maar SVZW kon niet profiteren, tot Dewi Perik een bevlieging kreeg en een punt redde voor de Wierdenaren.

Vroomshoopse Boys WHC 1-2 (0-0)
Tegen het sterke keurkorps van de Wezep-Hattem Combinatie leden de Boys van Vroomshoop een kleine nederlaag. Nadat de gasten via Jonathan van Marle na rust op 0-1 waren gekomen herstelde de Vroomshoopse goaltjesdief Ton Kunst na een wereldpass van Lars Scholten het evenwicht, maar toch trok WHC in de 94ste minuut dankzij een toevalstreffer van invaller Ozhan Kardag aan het langste eind.

De Esch-FC Zutphen 2-1
Ze moeten bij De Esch op Joep Heideman letten, want de elfjarige pupil van de week voorspelde dat De Esch met 2-1 zou winnen van FC Zutphen, hetgeen geschiedde, waardoor de Oldenzaalse brigade van de na dit seizoen vertrekkende trainer Erik Hazewinkel drie belangrijke punten binnenhaalde om eersteklasser te blijven. Er scheiden De Esch nog twee punten van DETO dat elfde staat, de plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden. De Esch won van FC Zutphen in een wedstrijd die alle kanten opkon, maar voor de Oldenzalers de goede, conform de profetie van Joep Heideman.

Go Ahead Kampen–Hulzense Boys 3-2 (0-1)
De ploeg uit Hulsen vergat in Kampen minimaal een punt te sprokkelen in de strijd tegen degradatie. Wel kwam het team op voorsprong door de 0-1 van Hulusi Yilmaz, maar Go Ahead kreeg na de rust met geluk de wind in de zeilen en nam een voorsprong door doelpunten van Zandbergen en Knul. De gasten gaven zich niet gewonnen en kwamen langszij dankzij een goal van Peter Stiekema. Helaas voor alles wat Hulsen ademt kreeg de uienploeg op eigen veld een overigens strafschop, die door Zandbergen werd benut. Volgende week moeten er thuis op Smidserve tegen koploper Berkum punten worden behaald om klassebehoud in zicht te houden.