Winst, verlies en remise voor Twentse hoofdklassers

Geplaatst op 29 september 2018 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Van de drie Twentse clubs in de hoofdklasse won Excelsior’31, speelde SVZW gelijk en liep DETO tegen een nederlaag aan.

De overwinning van Excelsior greep plaats in een doelpuntenfestijn, want de Rijssenaren versloegen WHC met 3-5. SVZW leek op eigen veld lange tijd weer een verlies te moeten incasseren, maar laveerde toch nog langszij, waardoor er 2-2 op de borden kwam. In en op Urk stond DETO uit Vriezenveen wel met lege handen daar het 3-2 werd.

WHC-Excelsior’31 3-5 (0-2)
Kaarten, strafschoppen en andere heisa, alles kwam er vanmiddag op het sportpark van de Wezep Hattem Combinatie aan te pas. Het zorgde voor een fraai kijkspel met acht doelpunten, waarvan vijf voor Excelsior’31. Al na vijf minuten kregen de bezoekers uit Rijssen een penalty, wat een kolfje naar de hand van Hielke Peterman was. Na een kwartier brak de tijd der verwijderingen aan, eerst kreeg Joost Krijns van Excelsior direct rood na een buiten de spelregels vallende charge en even later moest aan de andere kant Robert Schonewille het veld per direct verlaten. Tot overmaat van ramp scoorde Boy Boeloerditi op slag van rust 0-2. De spanning kwam in de tweede helft terug door de snelle aansluitingstreffer van WHC, ook een strafschop, benut door Jonathan van Marle. Binnen tien minuten antwoordde Hakim Ezafzafi, want die maakte er 1-3 van en twintig minuten voor tijd besiste Niek Averesch de wedstrijd vanwege zijn 1-4. Dat vervolgens Penterman en Van Marle elk hun tweede goal lieten noteren was voor beiden een persoonlijk succes en de 3-5 van Mitchel Dijkhof van WHC puur voor de statistiek.

SVZW–SDC Putten 2-2 (1-0)
Misschien was de aftrap va SVZW niet helemaal volgens plan, want een dikke minuut daarna scoorde de ploeg uit Putten de 0-1 en in e volgende minuut trilde het Wierdense doel vanwege een Puttense pegel op de paal (fijne aliteratie weer) – kortom een heftig begin nadat twee bejaarde cracks van weleer het spel op de wagen hadden gezet: Gery van der Broeke en Jan Huiskes, beiden in de tachtig en bij de oprichting zeventig jaar geleden al lid. Vooral de flegmatieke Van der Broek was een kei van een spits, speelde in tal van vertegenwoordigende elftallen en scorde uit alle standen. De huidige spelers lieten zich door Putten in de luren leggen. Knul en Wouter de Bruin zorgden voor 0-2 bij rust alvorens Maskoul kort voor rust iets terug kondoen. Na de voorgeschreven pauze produceerde Frank Smit nog de gelijkmaker voor de club van het veertiende lustrum. Er had daarna nog wel een derde en winnende ingezeten, maar dan hadden ze bij SVZW wellicht toch beter Van dan Broeke kunnen laten staan…

Urk-DETO 3-2 (1-0)
Het bezoek van DETO aan sportpark De Vormt op Urk leverde de Vriezenveners wel paling op, maar ze werden zelf verschalkt door de ‘vissersploeg. Al na tien minuten verschalkte de gewiekste William de Boer namens de kotterkeels de Vriezenveense doelman Anthony van Zaltbommel. De voorsprong was verdiend, want het team van – ongelogen waar – de gebroeders Snoek (Hessel en Marinus) dicteerde de wedstrijd waar DETO het moest hebben van momenten, maar de 2-0 was steeds dichterbij dan de 1-1. Na de rust kwam de ploeg van Jos van der Veen en Guus Hoevenberg veel meer in het stuk voor, wat Kevin Peppels, die een basisplaats had, al na dik vijf minuten met een bekeken schot tot uiting bracht: 1-1, waarna Lesley Nahrwold er een kwartier voor het eindsignaal vanuit de combinatie zelfs 1-2 van maakte. Urk rechtte de rug en trok vijf minuten voor tijd via Jelle de Boer de stand in evenwicht. Dat zou als eindresultaat niet hebben misstaan, maar – ja, daar dook’ie dan twee minuten voor tijd tóch op – Hessel Snoek anders over. Een hectisch slotakkoord volgde, maar doelpunten vielen er niet meer, al had DETO eigenlijk wel recht op een punt, doch recht is de voetballerij niet zelden krom.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (SVZW-SDC Putten)