Winst Excelsior’31, DETO, SVZW; (omslag)punt DOS’37

Geplaatst op 23 april 2022 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN/WIERDEN – Van de hoogst spelende voetbalclubs in het Twentse zaterdag-amateurvoetbal wisten Excelsior’31 in de derde divisie, DETO in de hoofdklasse en SVZW in de eerste klasse vanmiddag te winnen. Ze versloegen respectievelijk DVS’33, AZSV en Bennekom.

DOS’37 speelde op eigen veld weliswaar gelijk, maar de 2-2 eindstand voelde na de heilloos lijkende ruststand van 0-2 toch nog goed, al moeten de geelzwarten van trainer Jeroen Niks alle nog wel de nodige punten binnenslepen om het eersteklasserschap te behouden.

Excelsior’31-DVS’33 3-1 (1-0)
Het duel kwam traag op gang. In het eerste half uur gebeurde er namelijk niet gek veel, maar na deze aftastende periode brak Excelsior’31 kort voor de rust de ban toen Niek Davina de 1-0 in de boeken van deze wedstrijd liet zetten. Het werd na de thee nóg mooier doordat Pim ten Have de tweede goal van de Rijssenaren op zijn conto zette. Weliswaar kwamen de Ermeloërs toch weer dichtbij door via Ali Akla de aansluitingstreffer te scoren. De bezoekers, gecoacht door Peter Wesselink, tot twee jaar geleden trainer van Excelsior’31. Het werd nog even oppassen, tot zeer kort voor het eindsignaal, want voor alle zekerheid maakte Jasper Veltkamp er namens de roodhemden 3-1 van.

DETO-AZSV 4-2 (1-0)
De wedstrijd begon met vooral veel aftastend voetbal. Niettemin verkreeg de thuisploeg gaandeweg meer grip en controle op de wedstrijd, maar het duurde lang voor er een goal viel, maar die viel voor de thuisploeg wel in het goede doel, want het was Bas Postma die wel raad wist met de mogelijkheid die hem werd geboden. Na de rust ging het echt los op Het Midden. Feest voor het publiek. Kai Wesselink verdubbelde de voorsprong tien minuten na rust, maar toen stak er een storm uit Aalten o en die raasde over het veld. Binnen vijf minuten was het gelijk. Ferran Mombarg en Jan van Breugel maakten de goals. DETO legde zich niet bij een remise neer. En Tom Koelman en Ferdi -hij wéér- ter Avest maakten er 4-2 van.

SVZW-Bennekom 3-0 (1-0)
De thuisploeg kwam bijna vanaf de aftrap op voorsprong toen Maarten Jansen de 1-0 voor zijn rekening nam. Vervolgens kwamen de zwart-witten van Het Lageveld na de rust op 2-0 door een ‘scherp’ doelpunt van Stefan Maat. Het was een net even iets aangenamere marge. Dat het halverwege ook nog 3-0 werd gaf helemaal een gerust gevoel bij de zwartewitte supporters die het veld omzoomden.

DOS’37-DZC’68 2-2 (0-2)
Het was in Vriezenveen echt wat je noemt een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had DOS’37 hoegenaamd niets te brengen, behalve commentaar – op elkaar, op de scheidsrechter, op wie al niet. DZC’68 maakte gewoon doelpunten, om precies te zijn twee, één halverwege de eerste helft en vlak voor rust. Na de rust ging DOS’37 voetballen dat leidde zowaar tot twee goals en dus een 2-2 remise.