Donderdag 9 mei 2024

Winst voor De Zweef en Stevo in de eerste klasse

Geplaatst op 30 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

eerste-klasse-goedHENGELO – De Twentse clubs in de eerste klasse van het zondagvoetbal presteerden met wisselend succes. HVV Tubantia verloor bij Longa, terwijl De Zweef wist te winnen van Alcides. Ook Stevo won, van Germania. Heino en Rigtersbleek deelden de punten, terwijl TVC’28 op eigen veld onderuit ging tegen BVC’12.

Longa’30 – HVV Tubantia 2-0 (1-0)
Scoreverloop:  Klein Goldewijk 1-0, Heinsbroek 2-0 (pen.).
In Lichtenvoorde bleek Longa duidelijk te sterk voor Tubantia. Longa kwam op slag van rust op 1-0 door een afstandsschot van Simon klein Goldewijk. Vlak voor het einde verdubbelde Freek Heinsbroek vanaf elf meter de marge. Daarmee was het duel beslist. Door de nederlaag zakken de Hengeloërs steeds verder weg.

De Zweef – Alcides 1-0 (1-0)
Scoreverloop:  Dikkers 1-0.
Het duel tussen De Zweef en Alcides was meer spannend dan goed. Beide ploegen streden vol voor de overwinning en gaven elkaar weinig toe. Het was de thuisploeg die wist te scoren. Deze treffer van Dikkers maakte het verschil en bezorgde de Nijverdallers een nipte maar kostbare overwinning.

Heino – Rigtersbleek 2-2 (2-1)
Scoreverloop:  Keijzer 1-0, Teunissen 1-1, W. Gerritsen 2-1, Sotto da Silva 2-2.
In een spannend duel gaven Heino en Rigtersbleek elkaar niets toe. De Enschedeers kwamen twee keer terug van een achterstand en wisten alsnog met een punt uit Salland te vertrekken.

Stevo – Germania 2-0 (2-0)
Scoreverloop:  Broekhuis 1-0 (pen.), R. Wigger 2-0.
Stevo boekte eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Dat had er ook mee te maken dat er bij Germania twee spelers met rood werden weggestuurd. Een handsbal leverde rood en een strafschop op. Toen een zware overtreding opnieuw goed was voor rood, zat Stevo op rozen. Na de 2-0, tien minuten voor rust gebeurde er weinig meer en verzuimde Stevo de negen uit Groesbeek een ruimere nederlaag te bezorgen.

TVC’28 – BVC’12 0-2 (0-2)
Scoreverloop:  N. Sebens 0-1, R. Sebens 0-2.
De bezoekers kwamen al vroeg in het duel op voorsprong. Dit ondanks dat TVC sterk aan de wedstrijd begon. Terwijl de ploeg uit Tubbergen op jacht ging naar de gelijkmaker, scoorde BVC opnieuw. Die 0-2 voorsprong werd gekoesterd en ondanks sterk aandringen van TVC niet meer prijs gegeven.