Beloften FC Twente en Heracles winnen ook tweede competitiewedstrijd

Geplaatst op 30 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM/ALMELO – Jong FC Twente en Jong Heracles hebben  maandagavond beide een overwinning behaald en zijn ook beide nog zonder puntverlies. FC Twente versloeg met ruime cijfers  Jong Ajax in eigen huis . Het team van trainer Patrick Kluivert won in Amsterdam met 4-0. Jong Heracles was thuis te sterk voor Jong AZ. In het Polmanstadion werd het 2-1, waarbij merkwaardigerwijs alle drie de doelpunten door AZ werden gescoord.

Jong Ajax – Jong FC Twente 0-4 (0-2).
Ninos Gouriye opende na 15 minuten de score door een strafschop te benutten. Kort voor en na de rust maakte Andrej Rendla (foto)de 0-2 en 0-3. Even later werkte André Ooijer de bal in eigen doel en was de 0-4 eindstand een feit.
Na afloop toonde Kluivert zich bijzonder content. ‘Ik ben heel tevreden over deze wedstrijd en dan met name over de manier waarop we de tweede helft gespeeld hebben. Dat was het voetbal zoals ik het voor ogen heb. We slaagden er in om de wedstrijd te domineren en dat is voetbal zoals ik het graag zie.’ Door deze zege blijft Jong FC Twente de ranglijst aanvoeren in de Eredivisie Beloften.
Opstelling Jong FC Twente: Marsman, Bouma, Mannes, Thesker, Engberink (65′ Rannakari), Leugers, Promes (60′ Vujicevic), Rendla, Stockentree (80′ Zsusschen), Gouriye, Vogelsang.

Jong Heracles – Jong AZ 2-1 (1-1)
Na dertien minuten liep Erik Falkenburg een voorzet van Anmar Almubaraki in eigen doel. Vijf minuten later scoorde Ortiz met een afstandsschot de gelijkmaker. Een kwartier na de rust werkte Giliano Wijnaldum een voorzet van Thomas Bruns in eigen doel: 2-1. Heracles kreeg daarna nog kansen om de score met eigen doelpunten uit te breiden, maar ook AZ creëerde nog goede mogelijkheden. het bleef echter 2-1. Ook heraxles is derhalve nog ongeslagen.
Opstelling Jong Heracles: Dennis Telgenkamp, Leon van Dijk, Mike te Wierik, Olivier ter Horst, Gaby Jallo, Semol Souhuwat (69.Joey Belterman), Lerin Duarte, Thomas Bruns, Darl Douglas, Anmar Almubaraki (89.Alvin Daniels) en Luis Pedro