Beloften FC Twente verspelen punten in slotminuut

Geplaatst op 30 januari 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De beloften van FC Twente zijn in de thuiswedstrijd met Ajax niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Zondermeer een teleurstellend resultaat, omdat de Tukkers tot een minuut voor tijd op voorsprong stonden. FC Twente was kort voor rust op 1-0 gekomen door een treffer van Filip Orsula. Mats Rits maakte diep in blessuretijd gelijk.

De eerste helft gaven beide ploegen elkaar, in een wedstrijd die onder ijskoude omstandigheden gespeeld werd, weinig toe. Beide ploegen speelden uiterst afwachtend en leken banger voor de tegenstander dan verzekerd van zich zelf. Uit een corner wist FC Twente toch de score te openen. De vrijstaande Orsula kon ongehinderd binnen schieten.

Na de hervatting hinkte FC Twente duidelijk op twee gedachten, doordrukken of consolideren. Het werd een mix van beiden, waarbij de ploeg probeerde geduldig de mogelijkheden om aan te vallen afwachtte. Daardoor had Ajax veel meer balbezit en waren de Amsterdammers ook gevaarlijker. FC Twente wist met snelle uitvallen tot enkele kansjes te komen, maar slaagde er niet in het duel in het slot te gooien.

Juist toen het leek alsof de nipte 1-0 voorsprong over de tijd gebracht kon worden, sloeg Ajax alsnog toe. Daarmee kreeg FC Twente de rekening voor het weifelachtige spel gepresenteerd.

Jong FC Twente – Jong Ajax 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 40. Orsula 1-0, 90+3 Rits 1-1
FC Twente: Fernandes, Bouma, Bengtsson, Röseler, Engberink, Leugers, Vogelsang, David, Orsula, Promes, Joshua John.