Donderdag 9 mei 2024

Beloftenderby eindigt in 2-2

Geplaatst op 31 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De beloftenderby tussen Heracles Almelo en FC Twente is vanavond onbeslist geëindigd. De Almelose ploeg nam in de eerste helft de leiding via Thomas Bruns, waarna Andrej Rendla in de tweede helft met een buitenspeldoelpunt de gelijkmaker aantekende. In het slot leek FC Twente aan het langste eind te trekker na een fraaie treffer van Ninos Gouriye, maar in de blessuretijd toverde Mike te Wierik, na een goede actie van uitgerekend de geleende Alvin Daniël van FC Twente A1, alsnog de gelijkmaker uit de hoge hoed (2-2).

De uitslag was terecht, over negentig minuten gezien. Heracles had voor de rust het beste van het spel, terwijl FC Twente in de tweede helft domineerde. Toch verzuimde de Enschedese club vlak voor tijd, bij een 2-1 voorsprong, in de counter het duel in het slot te gooien. Het hield Heracles onnodig in leven.

Heracles, dat in de eerste helft op voorsprong kwam via Bruns, incasseerde daarentegen een zure gelijkmaker. Na een schot van afstand, die weerkaatste op de paal, tikte Rendla in buitenspelpositie de 1-1 binnen. Dat werd over het hoofd gezien door de arbitrage. Zo’n drie minuten voor tijd schoot de nauwelijks gehinderde Ninos Gouriye FC Twente naar een voorsprong, maar de Enschedese ploeg speelde het niet zakelijk uit.  Daardoor kreeg de ploeg van Patrick Kluivert alsnog het deksel op de neus, toen Mike te Wierik (foto) in de blessuretijd de 2-2 binnen tikte en daarmee een punt pakte tegen de koploper van de beloftencompetitie.

Scoreverloop: 19. Bruns 1-0, 52. Rendla 1-1, 88. Gouriye 1-2, 90+1. Te Wierik 2-2
Heracles Almelo: Telgenkamp, Van Dijk (74. Haulussy), Te Wierik, Ter Horst, Jallo, Janota, Kobussen (64.  Souhuwat), Bruns, Van Mieghem (66. Daniels), Almubaraki, Pedro.
FC Twente: Marsman, Bouma, Röseler, Thesker, Engberink, Mannes (70. David), Berghuis (77. Stockentree), Promes, Rendla, Leugers, Gouriye