Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

FC Groningen – FC Twente 1-2 (1-1) – Analyse door Henk Mulder

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

23 januari 2011

De overwinning van FC Twente was verdiend. Ik vond ze iets beter dan FC Groningen en dat kwam ook uit. Tijdens de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in de greep. FC Groningen nam de leiding door een mooie goal van Tim Matavs, die onhoudbar voor Mihaylov binnen schoot. FC Twente wist vrij snel te reageren en weer op gelijke hoogte te komen. De bal werd door Brama het strafschopgebied gebracht. Daar ontstond een klutssituatie waarbij Janko uiteindelijk wist te scoren.

De tweede helft speelde FC Twente met Theo Janssen in plaats van Ola John, omdat zoals Michel Pred’homme na afloop ook zei, men een zuiverdere eindpass wilde. Het inbrengen van Janssen vormde uiteindelijk ook de beslissing van de wedstrijd. Met een fantastische pass op dertig meter van het doel bracht Janssen de bal bij Janko, die hem ineens op zijn slof nam.

Even daarna kreeg FC Twente een strafschop, nadat Luuk de Jong in het strafschopgebied ten van werd gebracht. Janko ging voor zijn derde treffer, maar schoot de bal tegen de paal. Hierdoor werd de slotfase nog hectisch. FC Groningen speelde de lange bal, maar Peter Wisgerhof en Douglas wisten die telkens weg te werken.

Op de overwinning van FC Twenet valt weinig af te dingen. Dit is gewoon een van de twee beste, zo niet de beste ploeg van Nederland. Er zijn maar weinig ploegen die er in slagen om in Groningen te winnen. Ook de manier waarop dat gebeurde, het was geen gestolen overwinning, maar een met overtuiging behaalde winst, geeft mij het gevoel dat FC Twente weer een hele goede kans gaat maken op het kampioenschap.

Voor de amusementswaarde van vandaag geef ik een zeven. Als man van de wedstrijd heb ik voor Theo Janssen gekozen. Dit vanwege zijn schitterende assist. Hij werd met die opdracht het veld ingestuurd en als hij het dan ook nog doet, is dat heel er knap. Ik heb sterren toegekend aan Janssen, Janko (foto) vanwege zijn twee doelpunten en Rosales die er erg goed in slaagde zijn tegenstander in bedwang te houden.

Amusementswaarde: 7

Sterren:

Janko ster
Janssen ster
Rosales ster

Man/Vrouw of the match: Theo Janssen

Henk Mulder is sportjournalist/FC Groningen-watcher bij het Dagblad van het Noorden

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief