FC Twente – Wisla Krakow 4-1 (2-1) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 29 september 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente begon heel goed. De eerste paar minuten kreeg de ploeg twee of drie goede kansen. Waren die erin gegaan, dan was het een heel gemakkelijk avondje geworden. Het waren kansen die je moet maken, want zoveel krijg je er niet in het Europese voetbal. Vervolgens werd het 1-0 voor Wisla Krakow. Dan weet je dat het heel moeilijk kan worden. FC Twente liet zich niet gek maken en speelde gewoon verder. Dat deden ze met enkele andere spelers dan de laatste wedstrijden. Wat dat betreft een compliment aan de trainer. Hij stelde de door hem aangekochte spelers niet op, maar keek naar wat er vandaag noodzakelijk was.

Ook een compliment voor Ola John. Hij stond er enkele keren naast, speelde vandaag en voor rust kwam al het gevaar van hem. De tweede helft zakte hij weg en werd hij terecht gewisseld. FC Twente speelde op 80% van het kunnen  en wanneer het dan toch 4-1 wordt, is dat een heel goede uitslag. In goeden doen was het 6-1 of 7-1 geworden. Dat lijkt misschien overdreven, maar die kansen waren er. Het is al met al een mooie uitslag en belangrijke punten. Wat me wel tegenviel was de verdediging. Daar mag het toch wel wat scherper. Ik mis een beetje de ‘over mijn lijk’ mentaliteit bij een aantal spelers. Ik geef het duel een 7 en kies voor Luuk de Jong als Man van de Wedstrijd.

FC Twente – Wisla Krakow 4-1 (2-1)
Scoreverloop: 9. Biton 0-1, 32. De Jong 1-1, 45+1 Janko 2-1, 57. Janko 3-1, 80. Janssen 4-1
Gele kaart: Sobolewski, Chavez, Diaz (Wisla Krakow)
Man van de wedstrijd: Luuk de Jong
Amusementswaarde: 7
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong, Landzaat (83. Fer),John (83. Berghuis), Janko (68. Janssen), Bajrami
Wisla Krakow: Pareiko, Lamey, Jaliens, Chávez, Díaz, Iliev (68. Paljic), Sobolewski, Jirsák (68. Wilk),Nuñez (85. Brud), Kirm, Biton