Donderdag 9 mei 2024

FC Twente begint voorbereiding met ruime zege

Geplaatst op 29 juni 2013 door   ·   Geen reacties

FcTwente - Fc Inter TurkuPlet mist© foto eric brinkhorst

AALTEN – FC Twente is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een ruime overwinning. De ploeg behaalde in Aalten een 10-0 zege op zaterdaghoofdklasser AZSV.

Het was in de Achterhoek vooral een weerzien met alle spelers die terugkeerden van hun verhuurperiode. FC Twente trad nog aan zonder de internationals, die volgende week terugkeren van hun vakantie. Op sportpark Villekamp zagen de toeschouwers dat Glynor Plet (rechts op de archieffoto) de eerste twee doelpunten van de voorbereiding voor zijn rekening nam. Willem Janssen bepaalde de ruststand op 3-0.

Na rust stuurde trainer Michel Jansen een compleet nieuwe ploeg het veld in. Zo debuteerde doelman Sonny Stevens voor de Tukkers. De score liep snel op. Quincy Promes, Mirco Born, Felitciano Zschusschen en Cas Peters brachten de score naar 0-7. Via opnieuw Peters, Promes en Shadrach Eghan werd de 10-0 eindstand bereikt. Komende zaterdag (14.00 uur) speelt FC Twente in Zeeland haar tweede oefenwedstrijd. Dan is het Zeeuwse elftal de tegenstander.

AZSV – FC Twente 0-10 (0-3)
Scoreverloop: 07′ Plet 0-1, 12′ Plet 0-2, 25′ Janssen 0-3, 54′ Promes 0-4, 59′ Born 0-5,
68′ Zschusschen 0-6, 69′ Peters 0-7, 87′ Peters 0-8, 89′ Promes 0-9, 90′ Eghan 0-10
Scheidsrechter: R. Smit
Opstelling FC Twente 1e helft: Boschker, Breukers, Wisgerhof, Leugers, Wellington (stagespeler), Pelupessy, Janssen, Hölscher, Castaignos, Plet, Gyasi.
Opstelling FC Twente 2e helft: Stevens, Bouma, Röseler, Bijen, Engberink (71′ Tanda), Eghan, Yahaya, Promes, Peters, Zschusschen, Born.