Donderdag 9 mei 2024

FC Twente mist kansen en laat Heerenveen ontsnappen

Geplaatst op 31 januari 2021 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een matige wedstrijd speelde FC Twente vandaag thuis gelijk tegen Heerenveen. Beide ploegen verdienden geen goals en dat het bloedeloos 0-0 bleef in Enschede was een goede weergave van de wedstrijd. Als er een winnaar had moeten zijn, dan FC Twente, want de thuisploeg kreeg tenminste nog enkele mogelijkheden, met name in de eerste helft.

Als je niet scoort kun je niet winnen, zei ooit een groot voetbalfilosoof. De kansen die de Tukkers in de vroege zondagpot kregen waren evenwel niet aan de spitsen besteed. Het optische overwicht werd zodoende niet uitgebuit. Twente zit in een wat mindere fase, vooral wat het scorend vermogen betreft, waarvan Danilo al weken het vleesgeworden bewijs is. Hij kreeg voor rust en aantal prima kansen, maar miste gevoel voor de juiste richting.

De spits van FC Twente gaf wel de assist waaruit Queensy Menig scoorde, in de tweede helft, maar dat gebeurde met assistentie van Luciano Narsingh, die zich echter in buitenspelpositie met die aanval bemoeide, waardoor de goal, schitterend binnengeschoten trouwens, werd afgekeurd. In het tweede bedrijf was Heerenveen nadrukkelijker aanwezig dan in het eerste, waardoor ook FC Twente-keeper Joël Drommel (foto) nog een paar keer handelend moest optreden.

Het bleef in Enschede bij de brilstand, waarmee beide ploegen uiteindelijk konden leven in deze wedstrijd zonder hoogtepunten, met een iets sterkere maar vooral ook onmachtige thuisploeg.