Donderdag 9 mei 2024

FC Twente-Bursaspor 4-1 (na verlenging) rust 1-1 – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 31 augustus 2012 door   ·   Geen reacties

‘Het was een prachtige avond. Ik had FC Twente nog niet gezien in een thuiswedstrijd dit seizoen. Ik vond dat FC Twente goed aan de wedstrijd begon. Ze kwamen door een penalty wat gelukkig, maar wel verdiend, op voorsprong. Over de rest van de eerste helft valt niet veel te zeggen. FC Twente controleerde, vervolgens kwam de gelijkmaker als een mokerslag. Normaal gesproken kom je als ploeg zo’n klap niet meer te boven. FC Twente speelde goed en dan krijg je vlak voor rust zo’n domper.

De tweede helft verliep in eerste instantie moeizaam, alsof FC Twente heel geforceerd op zoek was naar een doelpunt. Plotseling kantelde de wedstrijd, doordat FC Twente binnen een minuut twee keer wist te scoren. Mooier dan dat kun je het eigenlijk niet hebben. Je merkt dat er nu al een aantal spelers als Dusan Tadic en Leroy Fer in goede vorm steken. Je hoopt dan dat het niet op strafschoppen uit zal gaan draaien. Vervolgens viel vlak voor tijd de beslissing. Als dat niet gebeurd was, kwam het doordat FC Twente het in Bursa had laten liggen, want zoals ze vandaag speelden verdienden ze het absoluut om verder te gaan. Uiteindelijk gingen ze dus volkomen terecht verder.

Ik kies voor Leroy Fer als man van de wedstrijd. Hij is echt in vorm en wanneer hij op deze manier verder gaat, zal ook hij op termijn niet meer te houden zijn voor FC Twente. Ik vind dat ook Robbert Schilder het goed oppakt. De enige die wat tegenviel was Luc Castaignos, die op een gegeven moment ook kramp kreeg. Dmitry Bulykin vond ik daarentegen wel sterk spelen. Hij kan echt van toegevoegde waarde zijn, alleen al in de rol van stormram. Ik geef het duel een negen wat amusementswaarde betreft.’

FC Twente-Bursaspor 4-1 N.V. (1-1).
Scoreverloop: 26. Fer 1-0, 45. Pinto 1-1, 61. Schilder 2-1, 62. Gutierrez 3-1, 117. Fer 4-1
Scheidsrechter: Rizzoli
Toeschouwers: 20.000
Gele kaarten: Brama, Fer (Twente), Erdogan,Ozturk, Chretien (Bursaspor)
Rode kaart: Basser (2x geel)