FC Twente en Heracles pakken beide karig een puntje

Geplaatst op 22 december 2021 door   ·   Geen reacties

ALMELO/ENSCHEDE – Het leek er lange tijd op dat FC Twente vandaag opnieuw zou winnen, maar op de valreep, want dik in de extra tijd, zag de ploeg toch nog dat tegenstander FC Utrecht langszij kwam: 1-1. Heracles speelde ook gelijk, want in Almelo stond na negentig minuten tegen SC Cambuur eveneens 1-1 op het scorebord.

FC Twente dacht lange tijd de buit binnen te hebben, maar kwam in Nieuw Galgenwaard letterlijk en figuurlijk van de koude kermis thuis. Dat was in Almelo anders, want daar nam Cambuur brutaal de leiding en hoewel Heracles wel kansen creëerde vergat de ploeg het na zichzelf te belonen. Het bleef bij de gelijkmaker, maar er had meer ingezeten.

FC Twente
De doelpunten waren dus dun gezaaid. FC Twente opende het val al vroeg toen Ricky van Wolfswinkel na een dik kwartier de Utrechtse verdediging in de luren legde en dat met prima balgevoel bekroonde met een doelpunt. Ook daarna wist de thuisploeg van ex-Twente-trainer René Haake weinig op de rol te brengen. En zo konden de Tulkkers wedstrijd eevouding controleren.

De tweede helft bood hetzelfde beeld, wat extra opmerkelijk was doordat FC Twente al snel in het tweede bedrijf met tien manschappen verder moest wegens een rode kaart voor Michal Sadilek. Dat het uiteindelijk toch nog gelijk werd door een kopbal van Mimoun Mahi kwam aan als een mokerslag.

Heracles Almelo
Ook in Almelo had de Twentse ploeg moeten winnen, op basis van kansen en overwicht, maae het liep anders. Om te beginnen kwam Cambuur na rust door een treffer van Michael Breij op voorsprong en had Heracles ondanks een overwicht plus talrijke mogelijkheden lange tijd niet de macht gelijk te maken. Uiteindelijk vond dat wonder toch plaats toen Orestis Kiomourtzoglou het net deed bollen.

Er was toen zelfs nog voldoende tijd om meer uit het vuur te slepen, maar zo mocht het niet zijn. Dat kwam vooral doordat de Almeloërs wel fraai combineerden, maar met hun tikkietakkiespel, maar te veel breiden en te weinig sponnen. Mooie aanvallen, prima steekballen, maar geen afwerking. Kansen wel, maar goals nee, want vooral spits Kaj Sierhuis kampt met het net-niet-syndroom.