FC Twente laat zich thuis in bar duel door NEC aftroeven

Geplaatst op 24 oktober 2021 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een heel matige wedstrijd kreeg FC Twente vanmiddag in eigen stadion de kous op de kop van NEC uit Nijmegen. Het werd 1-2 voor de gasten. Bij de stand van 1-1 maakte verdediger Robin Pröpper van FC Twente een inschattingsfout waardoor hij balverlies leed en de net ingevallen Javier Vet namens de Gelderse promovendus de 1-2 op de borden bracht.

NEC was zeker niet minder dan FC Twente, zeker niet in de tweede helft toen de gasten steeds meer naar voren durfden te spelen. In tegenstelling tot de ploeg van trainer Ron Jans legde de club uit Nijmegen nog enige fantasie en scherpte in het spel. NEC was creatiever en vooral doeltreffender, wat vijf minuten na rust tot de 0-1 leidde, een goal van Elay Tavsan. Weliswaar kwam FC Twente na ruim tien minuten langszij toen Virgil Misidjan de gelijkmaker op zijn conto liet zetten, maar een kwartier voor tijd gaf de eerder de seizoen vanwege beslissende goals bewierookte Pröpper oliedom de bal halverwege het middenveld weg, wat tot een buitenkans leidde voor Vet, die daar dus optimaal van profiteerde: 1-2.

Tot dat moment had het er juist op geleken dat de Tukkers zouden doordrukken, maar na het presentje van Pröpper te hebben uitgepakt en geliefkoosd was het NEC dat de wedstrijd souverein uitspeelde tegen het verbouwereerde FC Twente. Zo werd het vanuit Twents perspectief een wedstrijd om gauw te vergeten. En vanaf de eerste minuut voetballen om het echie kan ook geen kwaad.