Donderdag 9 mei 2024

FC Twente legt het na rust – toch nog ruim- af bij PSV

Geplaatst op 30 oktober 2021 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN/ENSCHEDE – In een vooral na rust kansloze missie moest FC Twente uiteindelijk berusten in een kansloze missie bij PSV. In de tweede helft maakte de Eindhovense ploeg aan alle aspiraties van de ploeg uit Enschede een einde door de ruststand van 2-2 naar een 5-2 overwinning te tillen.

Het was de eerste 45 minuten absoluut een wedstrijd van twee gelijkwaardige teams, waarin nota bene Michel Vlap de ploeg van trainer Ron Jans op voorsprong zette. Weliswaar scoorde PSV vervolgens niet alleen de gelijkmaker, maar kwamen de Eindhovenaren zelfs op voorsprong door met goals bekroonde aanvallen, waarvan Yorbe Vertessen en Eran Zahavi het eindpunt waren. Het geloof in een resultaat werd versterkt toen Ramiz Zerrouki de Enscheeërs zelfs langszij schoot, met een schitterend schot het mooiste doelpunt van de avond.

In de tweede helft zette PSV een tandje bij en dat leidde meteen toe meer traffic in het Enschedese strafschopgebied waar reservedoelman Jeffrey de Lange geblesseerde Lars Unnerstal verving. De keeper trof overigeen geen blaam bij de drie doelpunten waarmee PSV uiteindelijk FC Twente toch nog lelijk te kijk zette. De goals werden gemaakt door nogmaals Vertessen en Carlos Vinicius.