Twente pakt tegen PSV punt door topkeeper en topspits

Geplaatst op 22 november 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Een topscorer en een topkeeper, dat zijn belangrijke ingrediënten voor een voetbalclub op de weg naar boven. Aan de hand van het duo Drommel en Danilo is de ploeg van trainer Ron Jans alweer een poos terug te vinden in de bovenste helft van de eredivisie. De wedstrijd in Enschede had zowaar ook twee gezichten. De eerste helft was voor de Eindhovenaren en de tweede voor de Tukkers.

In de eerste helft was PSV, dat weer eens serieus mee wil doen om de prijzen, zeg maar de titel, veruit de beste ploeg. FC Twente mocht de handen dichtknijpen met de nonchalance waarmee de opponenten met de kansen omgingen. Het was bovendien weer eens – hoe kan het anders – aan Drommel te danken, die zijn honderdste wedstrijd indrukwekkend luister bijzette dat FC Twente in leven bleef.

Toch kwam PSV op voorsprong toen Donyell Malen wel de 0-1 liet aantekenen, waar veel van zijn medespelers dat nalieten overeenkomstig het spelbeeld. Het had ook 0-2 of 0-3 kunnen zijn als niet ‘die lange groene’ in het Twentse doel had gestaan. En als die dekselse Drommel vlak voor rust niet ook nog een heldendaad verrichtte door een penalty van de overmoedige Eran Zehavi te stoppen.

FC Twente liet zich kort gezegd op alle fronten gelikt in de luren leggen, al had Halil Dervişoğlu kort voor de reglementair voorgeschreven theetijd wel de gelijkmaker moeten produceren, maar hij zag het doel te groot.

In het tweede bedrijf hield de thuisploeg de druk er veel meer op en werd er met bezieling gevoetbald, waardoor PSV steeds vaker werd afgetroefd. Er was op zijn minst gelijkwaardigheid op het veld van de Veste. Vanwege een handsbal van Cody Gakpo in de zestien mocht Danilo zich een kwartiertje onderweg in de tweedde helft achter de bal op de elfmeterstip opmaken voor zijn elfde treffer. De even vrolijke als effectieve huurling van Ajax faalde niet: 1-1. Hij is nu met negen balletjes achter zijn naam de topscorer in de eredivisie.