FC Twente schiet zich zwaar in voet in drama in Heerenveen

Geplaatst op 18 september 2022 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN/ENSCHEDE – Door in de eerste helft te verzuimen ruim afstand te nemen heeft FC Twente zichzelf vanmiddag op bezoek bij Heerenveen tekort gedaan. In de tweede helft moest de ploeg van trainer Ron Jans daarvoor het gelag betalen.  Bij rust leidden de Friezen met 2-1, doorat FC Twente verzaakte meer goals te maken, want kansen genoeg.

De marge had veel groter kunnen en moeten zijn. In het tweede bedrijf bleef het gemankeerde FC Twente prutttelen. De ploeg  gaf niet thuis thuis. Wat dus betekende dat FC Twente met lege handen terug moest naar Enschede. Volkomen onnodig gezien het veldspel van de Tukkers.

Al in de eerste helft had FC Twente als gezegd ruim afstand moeten nemen van de Friezen, die volledig zoek werden gespeeld en zelfs ballen aan de Tukkers gaven. Het leek erop dat het een walk-over zou worden. Virgil Misidjan maakte van een cadeautje een doelpunt. Het wachten was op een monsterscore, maar het bleef bij een poeier van Ricky van Wolfswinkel op de lat.

Hoe dramatisch anders was het vervolg. FC Twente raakte de weg finaal kwijt en Heerenveen kwam op stoom.  Milan van Ewijk maakte de 1-1 die al in de lucht hing. Pawel Bochniewicz mocht daarna doodleuk nog voor rust de 2-1 laten aantekenen.

FC Twente zakte na de rust finaal door het spreekwoordelijke ijs. De probeersels waren krukkig, het spel heel ver onder het niveau en als doelman  Lars Unnerstall namens FC Twente geen pengel had gekeerd was het nog gekker geworden.