Donderdag 9 mei 2024

FC Twente Vrouwen wacht kluif bij return in Portugal

Geplaatst op 31 augustus 2021 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In de eerste van twee wedstrijden in de voorronde van de Champions League speelde FC Twente Vrouwen vanavond op eigen veld gelijk tegen Benfica. Het werd in de Veste van Enschede 1-1 en de return in Portugal vindt volgende week plaats.

Weliswaar nam FC Twente het heft in handen, met een veldoverwicht, maar de score werd vanavond toch geopend door de gasten, die na een kleine twintig minuten op voorsprong kwamen door een doelpunt van Beatriz Cameirão. Twente kreeg ook kansen en Fenna Kalma scoorde nog in de eerste helft de gelijkmaker.

De ruststand van 1-1 zou ook de eindstand zijn, want hoewel beide teams in het tweede bedrijf zeker nog mogelijkeden hadden, onder wie met name Kalma van de Tukkers, bleven meer doelpunten in Enschede uit. Volgende week is de voortzetting in Lissabon, met als inzet plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League.