Maandag 20 mei 2024

FC Twente wint onbedreigd van zwak en kwakkelend AZ

Geplaatst op 23 september 2021 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een voor de aanhang aantrekkelijke wedstrijd won FC Twente vanavond in eigen huis met 3-1 van AZ. De thuisploeg speelde dominant, zette van met af aan druk en verdiende de driepunter dan ook volledig. Daar moet wel bij worden gezegd dat het vooral in de tweede helft onzekere AZ, dat afgelopen weekend ook al van Heracles verloor, geen schim is van de bij vlagen briljante ploeg van vorig seizoen.

FC Twente scoorde op cruciale momenten, want meteen in het begin toen Ricky van Wolfswinkel een het net van de opponenten uit Alkmaar deed bollen. Na een stief kwartier maakt de jongeling Daan rots en 2-0 van door optimaal te profiteren van een mispeer van de Alkmaarse speler Timo Letschert, die opzichtig blunderde in een duel.

Toch werd het voor rust nog wel 2-1 toen Jesper Karlsson de aansluitingstreffer van AZ liet aantekenen. In de tweede helft was FC Twente op het veld weer oppermachtig, maar dat werd niet in doelpunten uitgedrukt. Tot in de absolute slotfase Twente de winst toch zeker stelde, al maakte Robin Pröpper die derde goal niet, maar Dimitris Limnios.